Home FASHION & BEAUTY Beauty INSPIRATIE: deze 10 kapsels passen het best bij een rond gezicht

INSPIRATIE: deze 10 kapsels passen het best bij een rond gezicht

Laat je inspireren door onder andere Mila Kunis en Emma Stone!

© Getty

Dames met een rond gezicht zijn doorgaans iets minder blij met hun gezichtsvorm. Zo heb je waarschijnlijk al meerdere keren gehoord dat een froufrou je niet zal staan of dat je je lokken maar beter niet te kort kan knippen. Gelukkig zijn er heel wat prachtige kapsels die wél bij jou passen en wij lieten ons alvast inspireren door celebs die ook gezegend zijn met een iets ronder gelaat.

1 / 10
Cameron Diaz
Olivia Munn
Michelle Williams
Mila Kunis
Emma Stone
Kate Bosworth
Drew Barrymore
Ginnifer Goodwin
Kirsten Dunst
Miranda Kerr
Cameron Diaz
Cameron Diaz

Makkelijker dan het rommelige paardenstaartje van Cameron Diaz gaat het niet worden. Doe je haar losjes in een staart en trek er vervolgens voorzichtig aan om een messy effect te creëren. Net omdat je hier en daar een bobbeltje ziet, krijg je automatisch optisch een langer gezicht.

Olivia Munn
Olivia Munn

Een middenstreep is niet voor iedereen weggelegd. Zo’n scheiding staat vaak beter bij vrouwen met een symmetrisch gezicht en laat dat nu iets zijn dat dames met een ronde gezichtsvorm iets vaker hebben. Olivia Munn doet alvast voor hoe het moet.

Michelle Williams
Michelle Williams

Een froufrou is helemaal niet uit den boze wanneer je een rond gezicht hebt. Wel is het cruciaal om de juiste snit voor jouw gezichtsvorm te kiezen. Kies dus eerder voor een schuine pony in plaats voor de rechte variant.

Mila Kunis
Mila Kunis

Een diepe zijscheiding zoals die van Mila Kunis zijn eigenlijk voor elke gezichtsvorm gezicht omdat je net je jukbeenderen en je ogen gaat benadrukken. Zeker eens proberen dus als je een iets ronder gezicht hebt.

Emma Stone
Emma Stone

Volume bovenaan is altijd een goed idee als je een rond gezicht hebt. Wil je vooraan je gezicht je lokken liever niet touperen? Kies dan bijvoorbeeld voor een hoge dot zoals die van Emma Stone.

Kate Bosworth
Kate Bosworth

Als je een iets ronder gezicht hebt zijn losse waves en je lokken naar achteren dragen altijd een goed idee. Kate Bosworth past beide haarstijlen hier goed toe. De golven geven de illusie van een langer gezicht en door je haar naar achter te kammen, verleg je de focus van het midden van je gezicht naar je ogen.

Drew Barrymore
Drew Barrymore

Messy waves zoals die van Drew Barrymore zorgen voor iets meer balans. Door te kiezen voor een kapsel tot net op of onder je schouders ga je je gezicht ook automatisch langer doen lijken.

Ginnifer Goodwin
Ginnifer Goodwin

Korte kopjes zijn moeilijker als je een rond gezicht hebt, maar zeker niet onmogelijk. Kies niet zoals Ginnifer Goodwin voor wat extra volume bovenaan. Het geef je gezicht meteen een lift en het ziet er bovendien erg modern uit.

Kirsten Dunst
Kirsten Dunst

Lang haar? Probeer dan eens een zijdelingse vlecht net zoals Kirsten Dunst. Door al je haar aan een kant te dragen, lijkt je gezicht iets minder rond. Ook zorgt een dergelijke haarstijl ervoor dat je gelaat er opnieuw optisch iets langer uitziet.

Miranda Kerr
Miranda Kerr

Ben je op zoek naar een feestelijk kapsel voor bijvoorbeeld een trouw? Kies dan voor een zijdelings kapsel zoals dat van Miranda Kerr. Het ziet er iets dramatischer uit, maar door het extra volume bovenaan en de diepe zijscheiding richt je de aandacht op je ogen.

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.