Home FASHION & BEAUTY Beauty INSPIRATIE: deze 7 kapsels staan het mooist bij een vierkant gezicht

INSPIRATIE: deze 7 kapsels staan het mooist bij een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht kan je herkennen aan een iets bredere kaaklijn.

© Getty

Heb je een redelijke sterke kaaklijn? Dan heb je waarschijnlijk een vierkant gezicht. Je bent trouwens lang niet alleen. Er zijn namelijk ook heel wat celebs die iets bredere kaken hebben en die net extra in de verf zetten of die door middel van hun kapsel wat camoufleren. Wij gingen alvast op onderzoek uit en kwamen terug met enkele kapselideetjes die jouw gezichtsvorm er een beetje zachter doen uitzien.

1 / 7
Emily Deschanel
Angelina Jolie
Katie Holmes
Lucy Liu
Jennifer Lopez
Keira Knightley
Olivia Wilde
Emily Deschanel
Emily Deschanel

De schuine froufrou van Emily Deschanel maakt haar hoekige gezicht iets zachter. Door de uiteindes van je haar naar binnen te stylen, creëer je optisch ook een iets ronder gezicht.

Angelina Jolie
Angelina Jolie

Soms kan het ook gewoon heel simpel zijn. Zo is ook Angelina Jolie gezegend met een sterke kaaklijn. Zij draagt haar lokken vaak los, maar zorgt altijd voor wat volume bovenaan. Het resultaat is een optisch langer gezicht. Door een beetje lichte slag te creëren, krijg je meteen ook een iets zachtere uitstraling.

Katie Holmes
Katie Holmes

Draag je je lokken graag in een paardenstaart of dotje? Ga dan eerder voor de iets lossere variant en probeer om bovenaan wat volume toe te voegen. Trek ook enkele van je voorste plukken los om zo je gezicht beter te omlijnen.

Lucy Liu
Lucy Liu

Een laagjeskapsel zoals dat van Lucy Liu doet je brede kaken iets smaller lijken. Haar lange haar zorgt er bovendien voor dat haar gezicht optisch verlengd wordt.

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez

Ook lang en kaarsrecht haar staat mooi bij een vierkant gezicht. Bij dit kapsel vallen je voorste lokken in je gezicht, waardoor je haar je iets bredere kaaklijn mooi bedekt.

Keira Knightley
Keira Knightley

Een lage zijscheiding accentueert de voornaamste kenmerken van je gezicht en zorgt meteen ook voor een iets zachtere uitstraling. Om je gezicht nog meer te omlijsten, kan je je lokken in laagjes laten knippen. Die beginnen bij voorkeur ter hoogte van je jukbeenderen of je mond.

Olivia Wilde
Olivia Wilde

Een bob die tot op of net boven je schouders geknipt is, is enorm flatterend bij een vierkant gezicht. Kijk maar naar Olivia Wilde! Om je zware kaaklijn iets meer te verzachten, kan je steeds een aantal losse golven creëren met een krultang.

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.