Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Van Cameron Diaz' lange laagjes tot Priyanka Chopra's curtain bangs.

INSPIRATIE: deze 8 kapsels staan het mooist bij een vierkant gezicht

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Heb je een scherpe kaaklijn? Dan is de kans groot dat je gezegend bent met een vierkant gezicht. Net als deze acht celebrities. Zij tonen je met welke kapsels je je gezichtsvorm op z’n mooist in de verf zet.

1. Lob met diepe zijscheiding


Eenmaal je een lob hebt, kan je wisselen tussen een midden- en zijscheiding. Die verschillende haarscheidingen geven je een compleet andere look. De diepe zijscheiding, hier gedemonstreerd door Margot Robbie, is ideaal om je scherpe kaaklijn mee te verzachten. Bovendien kan je er bijzonder goed je vette haarwortels mee camoufleren. Win-win!

2. Curtain bangs


‘Gordijntjes’ of curtain bangs zijn de laatste jaren populairder dan ooit. En dat is goed nieuws voor wie een vierkant gelaat heeft: in combinatie met lange laagjes is dit type pony namelijk bijzonder flatterend. Ga voor een lange pony à la Priyanka Chopra, die mooi kan blenden met de rest van je lokken.

3. Zijdelingse pony


Ook de schuine pony van Olivia Wilde maakt haar hoekige gezicht iets zachter. Door de uiteindes van je haar naar binnen te stylen, creëer je de illusie van een ronder gezicht.

4. Asymmetrische pixie


Altijd al een pixie willen proberen, maar bang dat ie niet bij je gezichtsvorm zal passen? Zoë Kravitz‘ coupe is het ultieme bewijs dat een kort kopje in combinatie met een vierkant gezicht perfect kan werken. Hou het achteraan wat korter en vooraan en opzij enkele centimeters langer zodat het kapsel je gezicht mooi ‘omkadert’.

5. Strakke bob


Nog zo’n kapsel waar iemand met een vierkant gezicht mee wegkomt, is een strakke, kaarsrechte bob. Kies er net als Demi Lovato voor om je lokken tot een centimeter onder je kin te laten knippen. Niet gezegend met steil haar? Deze look bekom je makkelijk met een warmteborstel.

6. Shag met pony


Shagkoningin Suki Waterhouse heeft al jarenlang dezelfde coupe en wij begrijpen helemaal waarom. Dit kapsel accentueert de scherpte van de kaaklijn, maar de losse, golvende lokken maken de look toch zacht.

7. Lange laagjes


Lange laagjes zijn een klassieke keuze voor zij die gezegend zijn met een vierkant gelaat. Vraag dat maar aan Cameron Diaz. De reden? Dit kapsel creëert dynamiek en verlengt tegelijkertijd het gezicht waardoor de focus op de scherpe kaaklijn vervaagt.

8. Zachte bob


Laat je lokken tot net onder je kaaklijn eindigen en opteer voor subtiele waves om je scherpe kaaklijn te verzachten, net als Natalie Portman.

Nog meer beauty: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '