Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: dit trucje helpt als je je hoofdhuid verbrand hebt

AHA: dit trucje helpt als je je hoofdhuid verbrand hebt

Good to know!

© Getty Images

Er bestaat zonnecrème voor je haar, of je kan een fancy hoedje op je hoofd zetten vooraleer je plaatsneemt in die coole zwemband, maar soms vergeet je dat gewoon en dan is je hoofdhuid helemaal verbrand. Woops… Flair to the rescue want wij vonden een trucje om die rode hoofdhuid een beetje te verlichten.

Op je boodschappenlijstje: twee zakjes groene thee, een waterkoker, een kan en water. Breng het water aan de kook en zet je groene thee. Als je thee klaar is, doe je ‘m in een kan en laat je de thee afkoelen in de frigo. Als de thee lauw aanvoelt, neem je hem mee in de douche. Nadat je je shampoo deftig uitgespoeld hebt, giet je de thee over je hoofdhuid en laat het vijf minuten rusten. Spoel daarna opnieuw goed uit.

De antioxidanten in groene thee helpen je huid te kalmeren en verlichten de pijn, vooral als je het trucje in de eerste 24 uur na het verbranden toepast. Plus, het zal je haar niet zo beschadigen als andere producten tegen een verbrande hoofdhuid. Oh ja, een beetje rustig aan met de haarborstel de komende dagen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.