Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit is de ideale oogschaduw voor jouw oogkleur

Dit is de ideale oogschaduw voor jouw oogkleur

Met deze tips koop jij altijd de juiste oogschaduw.

Oogschaduw
© Joost Govers
Je staat in de drogist, voor een rek vol kleurtjes en zonder enig idee wat te kiezen. Help?! Met deze tips koop jij altijd de juiste oogschaduw voor jouw oogkleur. Handig!
1 / 4
1. Blauwe ogen
2. Bruine ogen
3. Groene ogen
4. Grijze ogen
1. Blauwe ogen
1. Blauwe ogen

Blauw is koel. En koele kleuren leven op door de combinatie met warme tinten! Probeer eens een grijzig bruin of diep aubergine. Liever een lichtere tour op? Blauwe ogen komen ook erg mooi uit door zilver, champagne en rosé gouden tinten. Maar gebruik niet te veel: je wilt de aandacht op je mooie ogen houden!

Oogschaduw in shimmering aubergine – € 30,50 – Hourglass bij De Bijenkorf

2. Bruine ogen
2. Bruine ogen

Taupe is top voor bruine ogen. Ook blauwgroen en shimmerend bruin brengen het beste in bruine kijkers naar voren. Maar bruin is een neutrale kleur, waardoor ze eigenlijk met alles gecombineerd kunnen worden. No limits!

Taupe oogschaduw – € 26,50 – Bobbi Brown bij De Bijenkorf

3. Groene ogen
3. Groene ogen

Elke variatie van paars past goed groene ogen. Voor het beste resultaat breng je een donkerpaarse oogschaduw aan in je arcadeboog, en een fellere paarse kleur op het midden van je ooglid. De leuke pop of color trekt alle aandacht naar jouw ogen!

Paarse oogschaduw – € 19 – M.A.C bij De Bijenkorf

4. Grijze ogen
4. Grijze ogen

Grijze ogen? Blijf dan weg van bruintinten. Kleuren als blauw en turquoise doen zo veel meer voor je ogen! Liever een neutrale look? Gebruik een shimmerende beige kleur op je oogleden en een nude potlood op je onderste waterlijn.

Blauw oogschaduwpalet – € 46 – Clinique bij De Bijenkorf

Ook belangrijk: niets is set in stone. Make-up is fun, en hoewel er tips & tricks zijn, is niets verplicht. Experimenteer er vooral op los tot jij je signature look helemaal onder de knieën hebt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.