Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joost Govers

Met deze tips koop jij altijd de juiste oogschaduw.

Dit is de ideale oogschaduw voor jouw oogkleur

De redactie
Je staat in de drogist, voor een rek vol kleurtjes en zonder enig idee wat te kiezen. Help?! Met deze tips koop jij altijd de juiste oogschaduw voor jouw oogkleur. Handig!


 

1. Blauwe ogen


Blauw is koel. En koele kleuren leven op door de combinatie met warme tinten! Probeer eens een grijzig bruin of diep aubergine. Liever een lichtere tour op? Blauwe ogen komen ook erg mooi uit door zilver, champagne en rosé gouden tinten. Maar gebruik niet te veel: je wilt de aandacht op je mooie ogen houden!

Oogschaduw in shimmering aubergine – € 30,50 – Hourglass bij De Bijenkorf

2. Bruine ogen


Taupe is top voor bruine ogen. Ook blauwgroen en shimmerend bruin brengen het beste in bruine kijkers naar voren. Maar bruin is een neutrale kleur, waardoor ze eigenlijk met alles gecombineerd kunnen worden. No limits!

Taupe oogschaduw – € 26,50 – Bobbi Brown bij De Bijenkorf

3. Groene ogen


Elke variatie van paars past goed groene ogen. Voor het beste resultaat breng je een donkerpaarse oogschaduw aan in je arcadeboog, en een fellere paarse kleur op het midden van je ooglid. De leuke pop of color trekt alle aandacht naar jouw ogen!

Paarse oogschaduw – € 19 – M.A.C bij De Bijenkorf

4. Grijze ogen


Grijze ogen? Blijf dan weg van bruintinten. Kleuren als blauw en turquoise doen zo veel meer voor je ogen! Liever een neutrale look? Gebruik een shimmerende beige kleur op je oogleden en een nude potlood op je onderste waterlijn.

Blauw oogschaduwpalet – € 46 – Clinique bij De Bijenkorf

[td_smart_list_end]

Ook belangrijk: niets is set in stone. Make-up is fun, en hoewel er tips & tricks zijn, is niets verplicht. Experimenteer er vooral op los tot jij je signature look helemaal onder de knieën hebt.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '