Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: met deze tips bereik je die nonchalante, naturelle make-uplook

AHA: met deze tips bereik je die nonchalante, naturelle make-uplook

Je opmaken alsof het je geen moeite heeft gekost? Zo doe je dat dus.

Beeldproductie: Catherine Kosters. Foto's: Jens Mollenvanger. Styling: Marieke De Pauw. Model: Paulien Riemis.

Messy, nonchalant en wild zijn dé kernwoorden van dit seizoen. Van overdreven perfectionisme wordt niemand blij, dus houden we het deze zomer lekker losjes. Het grote voordeel is dat je voor zo’n nonchalante look weinig tijd én weinig tools nodig hebt.

Messy make-up

1. Teint

In de missie naar een gezonde, glowy huid laten we massaal onze make-upborstels aan de kant liggen. Wil je een fris en stralend velletje creëren met vloeibare foundation, concealer en highlighter, dan breng je die producten het best met je (schone!) handen aan. De make-up versmelt dan mooier met je huid en bovendien gaat het véél sneller.

How to

Doe een tweetal pompjes foundation in je handpalm en voeg wat vloeibare highlighter drops of gezichtsolie toe. Zo krijgt je huid een mooie glow zonder dat je daarna apart en nauwkeurig highlighter moet aanbrengen. Vermeng het geheel tussen je handpalmen en verdeel het gelijkmatig over je gelaat, net zoals je je dagcrème aanbrengt. Om te voorkomen dat je de foundation op je huid ziet liggen, ‘duw’ je het product met je vingers in de huid.

Always Fabulous Foundation is een vloeibare, olievrije foundation met semimatte finish – € 18,99 – Bourjois, vanaf september bij Kruidvat en Di.
Miracle Glow Liquid Highlighter is een vloeibare highlighter die je als basis kan gebruiken of kan vermengen met je foundation – € 14,99 – Max Factor, Kruidvat.

2. Ogen

Goed nieuws voor zij die de perfecte cat-eye maar niet onder de knie krijgen: een eyelinerlijntje hoeft helemaal niet nauwkeurig te zijn om je ogen te doen knallen.

How to

Breng met een zwart of bruin oogpotlood dicht tegen je bovenste wimperrand een slordig, dik lijntje aan. Gebruik een smudging brush (een oorstaafje werkt ook) om het lijntje naar boven toe te vervagen, zodat je een smokey effect krijgt. Wacht niet te lang om het lijntje te vervagen, want eens het opdroogt, is het moeilijker uit te blenden. Je kan hetzelfde doen onder je onderste wimperrand, maar focus daarbij vooral op de buitenste helft van je oog, want anders verklein je je ogen.

Tip: test een oogpotlood op je hand voor je het koopt. Je wil een potlood dat crèmerig is en vlotjes over je ooglid glijdt, zodat je niet hoeft te ‘trekken’ aan de gevoelige huid rond je ogen. Laat het lijntje even staan om te controleren of het ook lang houdt.

Kajal InkArtist is een kajalpotlood dat je als eyeliner kan aanbrengen, maar ook makkelijk kan vervagen tot oogschaduw dankzij de ingebouwde smudger – € 23,90 – Shiseido, parfumerie.

3. Wenkbrauwen

How to

Wil je vollere wenkbrauwen zonder een te getekend effect? Kam je wenkbrauwhaartjes dan omhoog met een transparante wenkbrauwgel die ze op hun plaats houdt. Idealiter kam je ze eerst omhoog en vervolgens opzij voor een niet te glad resultaat. Het duurt letterlijk niet langer dan vijf seconden, we hebben het getimed!

Tip: wist je dat een stuk zeep een ideaal vervangmiddel is als je geen wenkbrauwgel in huis hebt? Het is de favoriete goedkope tool van veel visagisten. Gebruik een schoon wenkbrauwborsteltje, ga er een paar keer mee over een vochtig stuk zeep en kam vervolgens je wenkbrauwen in model. Let wel op dat je een transparant stuk zeep gebruikt, want witte zeep kan voor vlokjes in je wenkbrauwen zorgen.

Eyebrow Designer is een transparante gel die je wenkbrauwhaartjes lang in model houdt – € 7,20 – Kiko Milano.

4. Lippen

How to

De mooiste lippenlook kan je gewoon in de auto – niet terwijl je rijdt! – creëren. Wrijf met je vingertop over je favoriete lipstick, dep de kleur centraal op je lippen en vervaag die al deppend naar buiten toe. Meer ‘zomer 2019’ dan een afgelijnde en perfect ingekleurde lipstick met liner!

Tip: voelen je lippen wat droog aan, breng dan wat transparante lippenbalsem als basis aan.

Love Me Lipstick ‘As If I Care’ is een voedende langhoudende lipstick in mauveroze – € 19,50 – MAC.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.