Home FASHION & BEAUTY Fashion Asos toont voortaan kledingstukken op maar liefst 16 verschillende lichaamsfiguren

Asos toont voortaan kledingstukken op maar liefst 16 verschillende lichaamsfiguren

Want elk lichaam is anders!

© Asos

Online shoppen is fantastisch, maar er is niets zo hatelijk als reikhalzend uitkijken naar een pakketje en dan tot de vaststelling komen dat de jurk die je bestelde niet past. Asos heeft dé oplossing gevonden voor dat probleem, want vanaf nu kan je op de populaire webshop een kledingstuk op verschillende lichaamstypes bekijken.

Van kledij die 100% rolstoelvriendelijk is tot onbewerkte foto’s van modellen met striemen: Asos doet zijn uiterste best om elke shopper goed in zijn of haar vel te doen voelen. En daarin gaat de populaire webshop nu nog een stapje verder, want er is sinds kort een tool beschikbaar waarmee Asos het heersende schoonheidsideaal in de modewereld voor eens en voor altijd wil veranderen. Enter: See My Fit’, een augmented reality-tool waarmee je een jurkje in verschillende maten en telkens op een andere lichaamsbouw kan bewonderen. Zo kan je kiezen tussen modellen met een maatje 32 tot een maatje 46.

Asos

Body positivity 

Hoewel de tool een tijdje geleden al werd gelanceerd in enkele landen, was de keuze van de modellen toen nog steeds beperkt tot vier lichaamstypes. Nu kunnen shoppers kiezen uit maar liefst 16 (!) modellen. Het is een keuze waarmee Asos opnieuw body positivity wil promoten, maar tegelijkertijd ook het probleem van eindeloze retourzendingen wil aanpakken. Ja, want ook die vervuilende bestelwagens dragen bij aan de zorgwekkende klimaatsverandering.

Hoewel de tool nog niet van toepassing is op alle kledingstukken, is Twitter alvast laaiend enthousiast over de nieuwe aanpak. Zo deelden enkele gebruikers al screenshots van hun shoppingervaring met lovende bijschriften als ‘Eindelijk wordt hetzelfde item op verschillende modellen getoond’ en ‘Asos wil de mode-industrie echt mooier maken’. Ben jij ook fan van de nieuwe tool?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.