Home FASHION & BEAUTY Fashion Doutzen Kroes houdt grote schoonmaak in haar kleerkast: ‘Schoenen wegdoen is moeilijker...

Doutzen Kroes houdt grote schoonmaak in haar kleerkast: ‘Schoenen wegdoen is moeilijker dan kleding’

In haar videodagboek geeft ze ook haar belangrijkste opruimtips.

© YouTube Doutzen Kroes

Een nieuw jaar begint standaard met een pak goede voornemens. Ook bij celebs, want topmodel Doutzen Kroes nam zichzelf voor om haar enorme inloopkast eindelijk eens uit te ruimen. Hoewel er in haar kleerkast doorgaans iets duurdere labels prijken dan in die van ons, blijkt ze wel met dezelfde vestimentaire dilemma’s te worstelen…

Vorig jaar lanceerde topmodel Doutzen Kroes haar eigen YouTube-kanaal waarop ze filmpjes post over zowel haar modellencarrière als over haar gezinsleven. Zo zagen we al haar eetpatroon en dagelijkse work-outs de revue passeren, maar kregen we ook een intiem gesprek te zien met manlief Sunnery James. De eerste video van het nieuwe jaar? Die geeft ons dan weer een blik in haar impressionante garderobe. Maar begrijp ons niet verkeerd: het topmodel toont je niet het ene dure designerstuk na het andere à la Kylie Jenner. Nee, Doutzen slaat aan het opruimen en wil zo haar shopgedrag resoluut wijzigen.

Stel jezelf eenvoudige vragen

Twintig truien waarvan ze de helft niet aantrekt, een immense lingerielade en enkele verdwaalde bonbons en treintickets: het klinkt ons bekend in de oren, maar een selectie maken is en blijft een moeilijke opdracht. Dat vertelt ook het topmodel in haar videodagboek: ‘Ik vind het moeilijker om schoenen weg te doen dan kleding’. Hoe ze dan wel keuzes maakt? Door enkele simpele vragen te stellen als ‘Maakt het me gelukkig?’ en ‘Hoelang heb ik het al niet meer gedragen?’. De items die het niet halen, doneert ze dan ook meteen. Ook al gaat het om dure designerstuks van Versace of het Franse label Céline.

Ook hubby Sunnery James lijkt een kleine shopverslaving te hebben, want ook zijn kast puilt als het ware uit. Zijn probleem? Sneakers. De man heeft een indrukwekkende collectie Yeezy’s van Adidas, maar ook klassieke modellen van Nike. Na flink wat helpende handen, lukt het het koppel uiteindelijk om hun garderobe op te ruimen en te reorganiseren. Haar belangrijkste tip daarbij? Kies kwaliteit boven kwantiteit.

Wil jij ook opruimen? Lees dan zeker: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.