Home Lifestyle Dankzij dit trucje van drie minuten hou jij je huis volledig op...

Dankzij dit trucje van drie minuten hou jij je huis volledig op orde

Ready, set, go!

UNSPLASH

‘Iedereen wil graag grip krijgen op zijn huishouden en het overzicht kunnen bewaren’, leerde opruimcoach Nele Colle ons. Maar hoe zorg je voor dat overzicht? Met dit handige trucje werk je stapsgewijs aan een permanent proper interieur. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een timer.

Soms is een kleine change of mind voldoende om grote veranderingen te verwezenlijken. Door dagelijks drie minuten van je tijd vrij te maken, is opruimen na verloop van tijd een evidentie.

Benodigdheden?

Een timer. En een goede dosis volhardingsvermogen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Kies een ruimte uit waar de meeste oppervlakken wat aandacht kunnen gebruiken. Denk: een salontafel die onzichtbaar geworden is door magazines, een boekenkast waar onbetaalde facturen in liggen of een eettafel waar nog steeds de borden van gisterenavond op staan.

Stel de timer in op drie minuten. Start.

Verzamel alles wat niet op zijn plek ligt en leg het waar het thuishoort. Magazines in het magazinerek, facturen in de lade en borden in de gootsteen. Ruim zoveel mogelijk op tot de timer afgaat.

Klaar?

Ja en nee. Doe gerust verder als je nog tijd en zin hebt, maar dat hoeft niet. Wel is het belangrijk dat je deze drie minuten elke dag herhaalt, tot het opruimen aanvoelt als een gewoonte. Je zal merken dat je na verloop van tijd tussendoor sneller spullen op hun plek legt en de boel minder laat escaleren. You’re welcome.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.