Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wees sneaky!

Prints mixen? Met deze tips wordt het kinderspel

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Mode is geen rocket science, maar sommige trends vragen wel een beetje denkwerk. Prints met elkaar mixen, is daar bijvoorbeeld eentje van. Het lijkt makkelijk, maar wie effectief gewoon vijf motieven op een hoop gooit, riskeert er eerder gestoord dan modieus uit te zien. Wij zetten vijf simpele tips op een rijtje die van prints mixen een (gestreept) eitje maken.

Double trouble

Twee prints combineren kan echt iedereen. Ga voor duo’s die elkaar versterken, zoals een klassiek streepjeshemd en een broek in een romantisch bloemenmotiefje. Niet te druk, niet te saai, gewoonweg perfect.

Alles-in-één

Beetje bang om zelf aan het mixen en (mis)matchen te slaan? Shop dan gewoon een stuk waar al verschillende prints inzitten! Deze lange wikkeljurk verenigt twee geniale floralmotieven én een panterprintje. Deze look bezorgt je serieuze stijlcredits.

The same but different

Beetje hetzelfde idee als in de jurk hierboven, maar dan zelf bij elkaar gezocht. Draag een geruite broek met een ruiten bloesje, of een jurkje met polkadots onder een gestipt truitje. Door voor hetzelfde patroon, maar met een andere uitvoering te kiezen, kan je de bal haast nooit misslaan.

De printmix voor experts

Meer dan twee prints combineren is een tikje gewaagd, maar je komt er makkelijk mee weg als je accessoires meetelt. Voeg bij je bestaande mix bijvoorbeeld een minitas in koeprint toe, of loafers met zebraprint!

Lekker subtiel

Toch allemaal net iets te veel voor jou? Wees dan sneaky. Een statementketting met grote bloemen of gestreepte sokjes vallen minder hard op dan hele vlakken met print, maar geven je look wel net die extra touch!

Beelden: Getty

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '