Home FASHION & BEAUTY Fashion Deze mode-items zijn dit jaar het investeren meer dan waard

Deze mode-items zijn dit jaar het investeren meer dan waard

Ga voor tijdloze klassiekers, want die zullen je in de toekomst flink wat opbrengen!

© Getty

Hoe je het ook draait of keert: een designeritem kopen, is en blijft een dure zaak waarbij het zweet je uitbreekt. Niemand wil namelijk de rest van de maand ‘bokes met choco’ eten. Was de belastingdienst dit jaar echter weleens lief voor jou en heb je nu extra budget? Dan is het slim om te investeren in een tijdloze klassieker, want dat item zal je in de toekomst misschien wel meer opbrengen dan de rente op je spaarrekening….

Als je een (flink) bedrag neertelt, kan je er maar beter voor zorgen dat het het waard is, toch? Wel, om je bij die strijd een tikkeltje te helpen, tipt het onlinemodeplatform The Lyst enkele items waar je dit jaar je geld in kunt stoppen. Ze analyseert daarvoor de zoekgegevens van maar liefst zes miljoen modeartikelen. Het item dat met stip op één staat? Dat is en blijft een Hermès-tas. Als je een model wil aankopen, moet jouw naam namelijk eerst de wachtlijst op. Stom, denk je dan, maar door die wachtlijst blijven de tassen wel erg exclusief en dus het investeren waard.

Daarnaast behoudt de tas gemiddeld 80% tot 120% van de verkoopwaarde, waardoor je ze na enkele jaren ook tweedehands nog aan een stevige prijs kan verkopen. De populairste modellen zijn zonder enige twijfel de ‘Birkin’ en de ‘Kelly’. Een van de favorieten van Bella Hadid en ook Kylie Jenner heeft er enkele in de kast staan.

View this post on Instagram

business meetings.

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Topinvesteringen

Nu we het toch over handtassen hebben, ook met een Chanel-tas zit je nog steeds goed. Na het overlijden van grootmeester Karl Lagerfeld afgelopen jaar steeg de vraag naar een tweedehands Chanel-item dan ook met 20%. En als je je tas echt beu bent, kan je ook deze nog doorverkopen met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 65% van de oorspronkelijke prijs. Niet slecht, toch? Hoewel een Louis Vuitton-tas dit jaar iets minder scoort met een tiende plaats in de lijst van The Lyst, blijft één item toch verdacht hoog scoren. Nee, het is niet de klassieke ‘Speedy’-tas, maar wel de mini-rugzak. Fashionista’s verkiezen tegenwoordig dan ook comfort boven pijnlijke schouders en dragen volop rugzakjes. De vraag naar de het model van het merk steeg in een jaar tijd met maar liefst 1800%.

Sneakers boven

Ben jij eerder een sneaker addict? Dan kan ook jij dit jaar enkele leuke investeringen maken. Hoewel je lief het misschien niet graag zal horen, blijft de ‘Yeezy Boost 350’ van Adidas hoog scoren. Aan het eind van 2019 was er een hoge piek in zoekopdrachten naar de sneaker. Al blijft de klassieke zwarte versie zonder enige twijfel het populairste exemplaar. Na een release worden de schoenen dan ook aan woekerprijzen doorverkocht op tweedehandssites. Toch weet ook Nike goed te scoren dankzij hun limited editions. De sneakers uit de ‘Dunk Low Londen’-collectie, waarvan slechts 202 paar verkrijgbaar waren, heeft een gemiddelde stijging van 6390% als ze worden doorverkocht. De schoen wordt nu bijvoorbeeld voor 3894 pond (zo’n € 4540) aangeboden terwijl de originele prijs maar 60 pond (zo’n € 70) is.

View this post on Instagram

♥️

A post shared by Enzo 4️⃣ (@enzo_elia) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.