Home FASHION & BEAUTY Fashion ASOS verkoopt nu kledij die 100 % rolstoelvriendelijk is

ASOS verkoopt nu kledij die 100 % rolstoelvriendelijk is

En ook nu is Twitter weer vol lof.

ASOS
ASOS

ASOS heeft ons vandaag opnieuw getoond dat ze pro diversiteit in de modewereld zijn. De online webshop verkoopt namelijk een jumpsuit die toegankelijk is voor iedereen, en het kledingstuk is ook 100 % rolstoelvriendelijk.

Bij ASOS laten ze ons de laatste tijd zien hoe belangrijk diversiteit in de modewereld is. Eerst toonden ze hun kledij op verschillende figuren en gebruikten ze onbewerkte foto’s van modellen op hun website. Nu is het bedrijf een samenwerking aangegaan met de paralympische atlete Chloe Ball-Hopkins, die in een rolstoel zit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In een interview met BBC vertelde ze dat ze een jumpsuit op de markt wilde brengen die rolstoelvriendelijk is. Vorig jaar was ze namelijk op een muziekfestival en begon het plots ontzettend hard te regenen. Chloe was nadien kletsnat, en zo kwam ze op het idee om ASOS te contacteren voor een samenwerking. Niet veel later mocht de atlete zelf model staan op hun website.

Maar wat maakt het kledingstuk nu precies zo speciaal? Volgens de omschrijving kan je het jasje en de broek van elkaar losmaken met een rits die bevestigd is aan je middel. Zo kan je de jumpsuit makkelijk aan- en uitdoen. Verder kan je de stof makkelijk oprollen aan de armen en benen, waardoor hij geschikt is voor verschillende lengtes. Door de felle kleuren en de waterafstotende stof is hij ook een perfecte keuze voor op de festivalweide.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Last but not least: ook personen die niet in een rolstoel zitten, kunnen het kledingstuk bestellen. Iedereen krijgt exact hetzelfde item, want de jumpsuit is zo ontworpen dat hij iedereen past. Wie wil, kan een eigen exemplaar bestellen op de website van ASOS, en dat voor net geen 70 euro.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.