Home FASHION & BEAUTY Fashion Deze 11 dingen gebeuren altijd tijdens de solden

Deze 11 dingen gebeuren altijd tijdens de solden

Voor je het beseft, zit je in de nieuwe collectie te kijken.

solden
© artem beliaikin via pexels

De wintersolden zijn begonnen, en dat betekent dat het hoog tijd is om je – al overvolle – kleerkast aan te vullen met allerlei nieuwe items. Deze 11 herkenbare situaties kom je steevast tegen op je koopjesjacht.

1. Niet je maat

Je ziet een zalig jurkje, maar helaas hangt er enkel nog een XXS of een XXL in de rekken. Je spot even later een leuk paar nieuwe sneakers, maar tot jouw grote spijt hebben ze enkel nog maatje 36. Grrr!

2. Vlekken

Na lang zoeken vind je eindelijk de ideale sweater in de juiste maat. Wanneer je in al je enthousiasme in het pashokje staat om je vondst aan te trekken, zie je dat er een gigantische foundation- of lippenstiftvlek op de kraag zit.

3. Nieuwe collectie

Je neust tussen de rekken met kortingen en voor je het beseft, zit je in de nieuwe collectie te kijken. Natuurlijk word je net daar op slag verliefd op een jas. Typisch…

4. Rommelhoop

Kledingwinkels kunnen natuurlijk niet alles netjes op kapstokken en in rekken hangen. Daarom staan er tal van tafels waarop ze T-shirts, broeken en sweaters mooi op maat en netjes opgevouwen uitstallen. Maar op een doordeweekse soldendag worden die na een uurtje jammer genoeg omgetoverd tot onoverzichtelijke bergen met kleren.

5. Ellenlange wachtrijen

De wachtrijen en -tijden voor de pashokjes zijn in de soldenperiode normaal steevast enorm lang. Door het coronavirus dat nog steeds onze steden teistert, laten winkels maar een beperkt aantal mensen toe in hun pand. Daardoor zullen de rijen aan de pashokjes zich hoogstwaarschijnlijk verplaatsen naar de winkelingang. Plan je shopdagje dus misschien best tijdens de week in en anders: geduld is een schone deugd.

6. Nood aan een rekenmachine

30 % van € 89 of 70 % van € 44. Aaargh! Je hoofdrekenskills zitten plots heel ver weg. Gelukkig is er de smartphone om uit te rekenen wat voor koopje je op de kop kan tikken.

7. Maximaal drie stuks

Je staat na – zonder overdrijven – een halfuur buiten aanschuiven eindelijk in het pashokje. Je hebt een berg kledij op je arm omdat je niet nóg eens zo veel tijd wil verliezen met terugkeren. Helaas mag je slechts drie stuks meenemen in de kleedkamer. FML!

8. Miskoop

Het is heel verleidelijk om 50 % tot zelfs 80 % minder te betalen voor een item. Maar eenmaal thuis en terug in de realiteit besef je dat je die fluoroze glitterjas misschien toch niet zo vaak zal aantrekken. Wil je dit vermijden? Moderedactrice Chloë geeft vijf goede tips!

9. Trop is te veel

Je koopt altijd te veel. Je legt jezelf nochtans op voorhand een strikt budget op en je bent vastberaden om daar geen eurocent over te gaan, maar eenmaal in de winkelstraat komt er plots heel wat speling op die limiet. Inspiratie nodig voor wat je wél echt moet kopen? Moderedactrice Chloë somt de modetrends van 2021 op.

10. Lijstje

Je deed je huiswerk en je bent beter voorbereid dan je ooit was op gelijk welk examen. Je hebt zelfs een lijstje bij je van wat je nodig hebt. Toch kom je na een dagje soldenshoppen thuis met – in het beste geval – slechts één of twee zaken die effectief op die wishlist stonden. Oeps!

11. Te laat

Je hebt je oog op een prachtig stuk laten vallen, maar net wanneer je die handtas wil nemen, grist iemand anders ze voor je neus weg.

Gifs via ©  Giphy

Lees ook: