Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© aneta pawlik & micheile henderson via unsplash

WEEKENDTIP: proeven, dansen en genieten op Fiesta Europa in Gent

Herlinde Matthys

We krijgen dit weekend de temperaturen van in pakweg Barcelona of Lissabon. Wil je je nog meer in zuiderse Europese sferen wanen, zak dan af naar Fiesta Europa in Gent. Olé!


Gent baadt eigenlijk al sinds dinsdag in Europese sferen, want het festival opende dan al zijn deuren. Wie helaas geen vakantie meer heeft en al de hele week hard moest werken, kan zich vanavond of morgen 24 augustus nog volledig uitleven op Fiesta Europa.

Streekproducten en live optredens


Het is een supergezellige en authentieke specialiteitenmarkt. Bij tal van kraampjes proef je bij heerlijke streekproducten het vakmanschap van verschillende Europese landen en kan je toffe souvenirtjes kopen om je salon ook een Portugees, Spaans of Italiaans accent te geven.

Terwijl je geniet van een typische Spaanse paella of een traditionele Italiaanse pizza kan je luisteren naar een live optreden. Dit alles spoel je door met de lekkerste cocktails, terwijl de kindjes spelen op het springkasteel in het kinderdorp.

Het festival hield al halte in Maastricht, Cochem en Hoei. Nu is het de beurt aan negenduust. Het weer nodigt je alleszins al uit om lekker lang te blijven plakken op dit internationaal terras en dat zomerse vakantiegevoel volledig te absorberen. Op de website vind je het programma voor deze avond en voor zaterdag 24 augustus. Veel plezier, smakelijk en santéekes!

Hier kan je dit weekend ook terecht in 9000:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '