Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: dit zijn 7 van de zonnigste zomerbars in Gent

HOTSPOTS: dit zijn 7 van de zonnigste zomerbars in Gent

Hier is het ideaal vertoeven tijdens het komende warme weekend.

© Instagram @kioskogent & Bebelle

Het wordt dit weekend opnieuw heerlijk zomerweer. Zonnebril? Check. Zonnecrème? Check. Fleurige outfit? Check. Toffe plekjes om te vertoeven? Wij laten je graag kennismaken met deze 7 zonnige zomerbars in Gent.

De zomervakantie is bijna gedaan. Hoog tijd dus om nog eens alles uit die resterende verlofdagen te halen! Deze zonnige zomerbars in Gent zijn nog tot eind augustus of september open. Heb je nog geen plannen voor dit tropische warme weekend? De drankjes staan hier koud en de sfeer zit er altijd goed.

1.  Bar Bricolage

Deze pop-up is een groene oase te midden van de industrieterreinen. De bar bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit gerecycleerd en gerecupereerd materiaal uit de buurt van de haven. Denk maar aan houten palletten, olievaten en boomstronken. Je kan hier nog tot eind september een fijne tijd beleven.

Waar? Chinastraat 1

2. Parkkaffee

Aan de rand van Gent, meer bepaald Mariakerke, kan je je tegoed doen aan koele drankjes en coole hapjes die geserveerd worden vanuit oude woonwagens. Relaxen in hangmatten of gezellig rond het kampvuur zitten met zicht op de vijver, beter dan dit wordt een zomeravond niet.

Waar? Groenestaakstraat 37

3. Zebrabeach

Hou het hoofd – of de voetjes – letterlijk koel, want op dit binnenplein staat tijdens de zomermaanden een zwembad.  Pootje baden onder de palmbomen met een drankje in je hand, check! De pop-upbar is nog open tot en met 1 september.

Waar? Zebrastraat 32

4. Gaston

Een zalig dakterras met een uniek zicht op negenduust. Je kan er naast een goede aperitief ook genieten van een heerlijk diner. Even ontsnappen aan de drukte? Nog tot en met 3 augustus is Gaston je beste vriend.

Waar? Hurstweg 8

5. Gentse Zomer

Op het grasveld rond het kasteel Slotendries in Oostakker, op een kleine tien minuutjes fietsen van Gent, kan je je nog tot en met 1 september neervlijen op de palletten met comfy kussentjes. Je kan er frisse cocktails bestellen, snoepen van vers schepijs en daarna een partijtje petanque spelen.

Waar? Gentstraat 6

6. Dok

Dok Noord is een groot, industrieel terrein in de oude haven van Gent. Het is een toffe ontmoetingsplek waar je terecht kan voor concerten, film, sport en spel, rommelmarkten, expo’s, brunch, barbecue, koffie met een stukje taart en nog veel meer. Dok is nog open tot en met 29 september. Alle komende activiteiten vind je op hun website.

Waar? Afrikalaan

7. Kiosko

Deze zomerbar zit in een oud sluiswachterhuisje naast de Dampoort. Je kan er aperitieven in de chille strandstoeltjes met zicht op Portus Ganda: de kleine, pittoreske jachthaven van Gent. De bar is nog de hele maand augustus open wanneer de zon schijnt.

Waar? Hagelandkaai 40b

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.