Home Lifestyle HOTSPOTS: dit zijn 19 van de leukste terrasjes in Gent

HOTSPOTS: dit zijn 19 van de leukste terrasjes in Gent

Op deze plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens dit tropisch warme weekend.

© Instagram @andre_aperobar en @geusvangent

In de zomer doen we niks liever dan ons bevallige achterste neerplanten op een zalig, zonnig terrasje. Een fris drankje in de ene hand, en een lekker hapje in de andere hand: héérlijk! Dit zijn 19 van de meest gezellige terrasjes in negenduust.

1. Vooruit Terras

Kom even tot rust in de kleurrijke (schommel)stoeltjes op het zonovergoten terras langs de zijgevel van de Vooruit. Met gratis wifi en stopcontacten kan je hier gerust een hele dag vertoeven.

Waar? Sint-Pietersnieuwstraat 23

Meer info: Vooruit.be/nl/cafe/Vooruit_Cafe_Terras

2. Hot Club Gent

Deze bar ligt een beetje verscholen in het hartje van Gent. Via een smal steegje kom je terecht op een supergezellig koertje, waar je geregeld kan genieten van een miniconcert.

Waar? Schuddevisstraatje 2

Meer info: Hotclub.gent

3. Dakterras Hema

De ideale uitvalsbasis na een dagje shoppen voor koffieklets met een iced latte en een stukje taart. Het dakterras van Hema biedt een mooi uitzicht op de Korenmarkt met al zijn historische gebouwen.

Waar? Korenmarkt 3

Meer info: Hema.com/nl-be

4.  Ray

Naast de Sint-Niklaaskerk staat een grote serre. Die is ideaal voor typische Belgische zomerdagen waarop het regent en het eigenlijk veel te fris is. Je hebt het gevoel dat je buiten zit, maar je blijft lekker droog en warm.

Waar? Klein Turkije 20

Meer info: Ray.gent

5. Café VenTura

Een café waarin je kan doorzakken tot in de vroege uurtjes met zoete cocktails of frisse pintjes. Dit is de favoriete hotspot van Herman Brusselmans, Gentenaar pur sang.

Waar? Vrijdagmarkt 35

Meer info: Facebookpagina Cafe Ventura

6. Bar Popular

De beste cocktails van Gent vind je in Bar Popular. De bar straalt een zuiderse vibe uit, waardoor je instant in vakantiestemming bent.

View this post on Instagram

#barpopular #ghent #latergram

A post shared by jaselle (@jasellelouise) on

Waar? Sint-Jacobs 6

Meer info: Facebookpagina Bar Popular

7. Marimain

Een vaste stek voor vele Gentenaars. Je kan er plaatsnemen op een van de stoeltjes of je kan gewoon op de trapjes naast het terras gaan zitten. Gezelligheid troef!

Posted by PRÊT on Sunday, September 16, 2018

Waar? Walpoortstraat 17

Meer info: Facebookpagina Marimain

8. Sphinx Café

Deze bar is onderdeel van Sphinx Cinema en is open tot na de laatste film. Ze ligt op het kruispunt van de Sint-Michielshelling, de Korenmarkt en de Veldstraat, waardoor het er altijd bruist van energie.

Waar? Sint-Michielshelling 3

Meer info: Sphinx-cinema.be/cafe

9. Paard Van Troje

Een café én een offline boekenwinkel gerund door levende boekenmensen, niet door algoritmen, zoals ze het zelf zo mooi verwoorden. Slurp van een drankje terwijl je je verdiept in een goed boek. The best of both worlds.

Waar? Kouter 113

Meer info: Paardvantroje.be

10. Het Spijker

Het Spijker heeft zowel voor- als achteraan een tof terras. Gezelligheid kent hier geen tijd. Het café sluit dan ook pas nadat de laatste bezoeker Het Spijker heeft verlaten. Schol!

Waar? Pensmarkt 3

Meer info: Cafehetspijker.be

11. De Planck (aka den boot)

Iedereen uit Gent en omstreken kent de boot die tegenover de Kinepolisbioscoop ligt. Op het dek van De Planck vind je een heerlijk terras met een ruime selectie aan bieren en andere drankjes. Voor of na je bezoek kan je  een filmpje meepikken in de cinema.

Waar? Ter Platen 10A

Meer info: Deplanck.be

12. Minor Swing

In Minor Swing is altijd iets te doen. Je kan er niet alleen een drankje nuttigen, maar ook luisteren naar optredens van de meest uiteenlopende artiesten of een spannende voetbalmatch kijken.

Eindelijk lente. 🐣Ons zonnig terras is vanaf nu elke dag om 16u open. 🌞

Posted by Minor Swing on Friday, April 6, 2018

Waar? Ottogracht 56

Meer info: Facebookpagina Minor Swing

13. André

Aperobar André ligt in een van de tofste buurten van Gent: Oudburg. Je kan er genieten van een heerlijk drankje en lekkere hapjes. Ideaal om een goed fondke te leggen.

Waar? Oudburg 90

Meer info: Andre.gent/

14. Wijnbar Ona

Bij Wijnbar Ona vind je geen ‘Chateau Migraine’, wel authentieke Europese wijnen die gemaakt zijn door kleine boeren met een passie voor hun vak.

Waar? Nederkouter 71

Meer info: Ona.gent/nl

15. Café ‘t Galgenhuis

Het kleinste en tevens gezelligste café van Gent. Het hoekhuisje heeft een rijke geschiedenis: van viskraam over pensenhuisje en schandbank in de Middeleeuwen tot herberg. Nu kan je er nog steeds terecht voor een gezellige babbel en een goed glas.

Waar? Groentenmarkt 5

Meer info: Galgenhuis.be

16. De Geus van Gent

Het café ligt verscholen in een doodlopend straatje aan het water van de Schelde en biedt uitzicht op historisch erfgoed, namelijk de Sint-Pietersabdij. Je komt er even tot rust in hartje Gent.

Waar? Kantienberg 9

Meer info: Geuzenhuis.be/cafe

17. Bar Jan Cremer

Sit back & relax in de strandstoelen van deze hippe bar. Heb je een kleine of grote honger? Ze serveren lekkere bagels, broodjes, croques en soep.

Waar? Kramersplein 5

Meer info: Barjancremer.be

18. Graslei

Dit is het grootste openluchtterras van Gent. Je neemt gewoon zelf je drankjes en hapjes mee en je zoekt een plekje op de kasseien met zicht op de Leie. Dit is de place to be vanaf het moment waarop het zonnetje begint te schijnen.

19. Portus Ganda

De plek kent hetzelfde principe als de Graslei: een groot terras zonder obers of drankkaarten. Wat je drinkt en/of eet, kies je volledig zelf en breng je dus ook eigenhandig mee. Je hebt een prachtig zicht op de kleurrijke huisjes aan de overkant van het haventje.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.