Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Staat (ver)bouwen binnenkort ook bij jou op de planning? Dan kan je dit weekend een heleboel ecologische tips en tricks krijgen.

WEEKENDTIP: neem een (gratis) kijkje in meer dan 150 duurzame woningen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Duurzaam wonen, het is de toekomst en beslist geen makkelijk vooruitzicht. Hoe maak je een woning in godsnaam zo ecologisch mogelijk, zonder dat je daarvoor aan de buitenkant of het interieur van je huis moet prutsen? Wel, dit weekend en volgend weekend kan je tijdens de Ecobouwers Opendeur meer dan 150 duurzame woningen bezoeken om inspiratie op te doen.


Tijdens die opendeurdagen kan je met verschillende eigenaars praten en naar hun duurzame tips vragen. Ze leggen je met plezier uit met welke zaken je rekening moet houden en hoe je een ecologische woning op een stijlvolle manier kan bouwen. Je krijgt er voor de verandering dus geen saaie verkoopspraat, maar eerlijke tips en tricks van ervaringsdeskundigen.

Bio-ecologische kaswoning


In totaal zetten in heel Vlaanderen meer dan 150 mensen de deuren van hun duurzame woning (nieuwbouwwoningen én gerenoveerde huizen) open. Je kan ook enkele bouwprojecten bezoeken om zo met eigen ogen te zien hoe zo’n ecologische woning precies tot stand wordt gebracht. Daarnaast kan je verschillende thematours volgen, waaronder een fietstocht in Sint-Niklaas die je laat meegenieten van de renovatiewerken die de stad opnieuw kleur hebben gegeven.

Voor je het goed en wel beseft, ken je dit weekend het verschil tussen een passiefwoning en een bio-ecologische kaswoning én weet je misschien zelfs hoe je ook jouw droomhuisje een duurzame twist kan geven. Wil je zelf een kijkje gaan nemen? Zowel dit weekend als volgend weekend is de beurs volledig gratis. Je moet je wel inschrijven om de huizen te kunnen bewonderen en dat doe je hier.

Praktisch

Ecobouwers Opendeur

Van 9 november tot en met 11 november en van 16 tot en met 17 november

Website


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '