Home Deco 8 planten die perfect zijn voor in je badkamer

8 planten die perfect zijn voor in je badkamer

Dankzij het vochtige klimaat in je badkamer hebben sommige van deze planten amper water nodig!

planten
© Getty Images

Echte plantladies willen o-ver-al planten hebben. Óók in de badkamer, ja. Geen idee welke exemplaren geschikt zijn voor deze vochtige, warme ruimte? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

1 / 8
Aloë vera
Peperomia
Graslelie
Aglaonema
Orchidee
Tillandsia
Varen
Philodendron
Aloë vera
Aloë vera

Vetplanten zijn bijna onmogelijk om te laten doodgaan. Ideaal dus voor zij die op zoek zijn naar een exemplaar dat zeer low maintenance is. Door de hoge vochtigheidsgraad van een badkamer hoef je een aloë vera amper water te geven. Voeg wat indirect zonlicht toe en deze plant is een happy camper.

Peperomia
Peperomia

De peperomia is het perfecte accessoire voor naast de wasbak of op het toilet vanwege zijn compacte grootte én fotogenieke bladeren die doen denken aan de schil van een watermeloen. Bonuspunten: deze plant heeft niet veel licht nodig. Ideaal dus wanneer je badkamer geen ramen heeft.

Graslelie
Graslelie

In de wereld der kamerplanten heeft de graslelie de reputatie de meest chille te zijn. Hij houdt van vochtigheid en gedijt zowel op lichte als donkere plekken.

Aglaonema
Aglaonema

De aglaonema is bijzonder duurzaam en wordt blij van middelmatig tot weinig licht. Hoewel hij warmte en vochtigheid apprecieert, kan hij net zo goed een tijdje zonder.

Orchidee
Orchidee

Niets maakt een orchidee zo happy als een warm en vochtig klimaat. Hij is niet voor niets de meest populaire plant in menig hotel in Azië. Wij raden een gemakkelijk te onderhouden soort aan, zoals de dendrobium, die perfect kan overleven zonder dagelijks in zonlicht te baden.

Tillandsia
Tillandsia

Beter bekend als air plants. Ze hebben amper onderhoud nodig en houden van vochtigheid en af en toe een spraybeurt (liever dan een gietbeurt).

Varen
Varen

Varens zijn gemaakt voor een vochtig klimaat en kunnen elke temperatuur aan. Wel houden ze van licht. Een badkamer met ramen is dus een must.

Philodendron
Philodendron

Deze plant komt oorspronkelijk uit de tropen en is dan ook een grote voorstander van vochtigheid en weinig licht. Opgelet: de philondendron kan giftig zijn voor huisdieren en kinderen, dus plaats de plant hoog genoeg – op een kast of in een hangende bloempot aan het plafond – zodat enkel jij eraan kan.

Nog meer leesvoer voor plantladies: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.