Home Deco Met deze planten in je slaapkamer zou je sneller in slaap vallen

Met deze planten in je slaapkamer zou je sneller in slaap vallen

Betere nachtrust? Yes, please!

Planten voor in je slaapkamer
© Nine Kopfer / Lauren Mancke via Unsplash

Heb jij moeite om in slaap te geraken? Er is één simpele oplossing voor dat probleem: planten in je slaapkamer verwelkomen. Deze 5 planten zouden wonderen doen voor je nachtrust.

Niet alleen een meerwaarde in je interieur maar ook een plus voor je nachtrust: planten. Maar je moet er dus wel voor zorgen dat het beetje groen dat in je slaapkamer terechtkomt, tegen een beetje donker kan. Freddie Blackett, oprichter van de plantenwebsite Patch, doet uit de doeken welke planten prima in je slaapkamer overleven.

1 / 5
Sanseveria
Lepelplant
Drakenklimop
Salonpalm
Aloë vera
Sanseveria
Sanseveria

De sanseveria heeft twee voordelen. Ten eerste: hij is super makkelijk in onderhoud. Je kan ‘m bijna niet laten sterven. Ideaal dus voor wie geen groene vingers heeft. De sanseveria neemt het niet zo nauw met licht en water en vindt het dus niet erg als je ‘m een keer vergeet te verzorgen. Ten tweede: het feit dat de plant overdag gifstoffen uit de lucht zuigt en ‘s nachts zuurstof afgeeft, zorgt ervoor dat ie net zo fantastisch is voor in je slaapkamer.

Lepelplant
Lepelplant

Weinig licht in je slaapkamer? De lepelplant zal zelfs bij redelijk weinig lichtinval toch nog bloeien. Hij is perfect voor luchtzuivering – dus ideaal voor een slaapkamer – en kan ook de luchtvochtigheid in je kamer verhogen, wat er dan weer voor kan zorgen dat je gemakkelijker kan ademen ‘s nachts.

Drakenklimop
Drakenklimop

Als je niet veel vloeroppervlakte hebt, dan is de drakenklimop ideaal. Je hangt ‘m gewoon op aan een hoge plank bijvoorbeeld. Hoewel hij de voorkeur geeft aan helder, indirect licht zal hij nog steeds overleven met weinig licht. De drakenklimop is trouwens ook zeer efficiënt in filteren van onzuiverheden uit de lucht.

Salonpalm
Salonpalm

Liever een eyecatcher in je interieur? Investeer dan in een salonpalm. Ze zien er dramatisch uit maar hebben weinig aandacht nodig en doen het prima in eender welke lichtomstandigheden. Ook deze plant is fantastisch voor de luchtzuivering. Meer nog: NASA heeft ‘m vermeld als één van de vijftig beste luchtfilterende planten.

Aloë vera
Aloë vera

Net als de sanseveria geeft ook de aloë vera ‘s nachts zuurstof af, waardoor de luchtkwaliteit verbetert terwijl je slaapt. Het is een gemakkelijke plant om te onderhouden; af en toe water geven volstaat. Enige minpuntje: de aloë vera heeft best veel licht nodig, dus je kiest ‘m best alleen als je een lichte slaapkamer hebt. Anders gaat ie al snel slap hangen, en dat wil je natuurlijk niet.

Foto’s: Getty en Unsplash

Lees ook: