Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© disney

Vanaf welke leeftijd ben je écht volwassen?

Voel jij je (nog steeds) niet volwassen? Volgens deze studie is dat perfect normaal

Vanaf je achttiende verjaardag ben je voor de wet officieel volwassen, maar wat als je je dan nog niet volwassen voelt? Een nieuw onderzoek toont aan dat volwassenheid een evolutie is die jaren kan duren.

Grote verantwoordelijkheden, moeilijk papierwerk en een huishouden dat je maar niet onder controle krijgt: het leven als volwassene is niet altijd evident. Heb je soms het gevoel dat je nog niet klaar bent voor alle volwassen zaken in je leven? Doe je alsof je alsof je alles onder controle hebt zodat je omgeving niet doorheeft dat je ook maar wat aanmoddert? Een nieuwe Britse studie bewijst dat dat gevoel niet onlogisch is.

‘Het lijkt ons steeds absurder om een specifieke definitie toe te kennen aan het moment waarop je volwassen wordt’, vertelt Peter Jones, professor aan Cambridge University, aan BBC. ‘In werkelijkheid is het een veel subtielere overgang die drie decennia in beslag neemt.’

Met andere woorden: volwassen worden kan tot dertig jaar duren. Er is een tijdszone tussen kindertijd en volwassenheid, stelt het onderzoek. Het gaat om een subtiel en gradueel proces. Goed nieuws dus voor alle twintigers en dertigers die al beginnen zweten wanneer ze post krijgen dat geen vakantiekaartje of reclamebrochure is.

Er komt een moment dat je niet meer in paniek naar je ouders belt als je een belastingformulier ontvangt. Het is perfect oké om je tot dan Peter Pan te wanen.

Bron: Belga


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '