Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Yoann Boyer via Unsplash

Iets voor jou?

De unimoon is de nieuwste huwelijksreistrend (maar wij zijn sceptisch)

Maandenlang leefden jullie toe naar de grote dag, eindelijk kunnen jullie elkaar het jawoord geven en jullie liefde met familie en vrienden delen, om vervolgens op huwelijksreis te vertrekken… in je uppie. Dat is het concept van de unimoon. Gek of geniaal?


Je hoorde al van de babymoon, buddymoon en manymoon. Maar de laatste nieuwe trend wat huwelijksreizen betreft, moet de meest bizarre zijn van allemaal. Volgens The New York Times is de unimoon namelijk populairder dan ooit.

Dat lees je goed. Na elkaar het jawoord te hebben gegeven, kiezen steeds meer koppels ervoor om elk hun eigen weg te gaan en in hun eentje op huwelijksreis te vertrekken. De Amerikaanse krant claimt dat koppels nu eenmaal wel wat me-time kunnen gebruiken nadat ze maandenlang zijn bezig geweest met de huwelijksvoorbereidingen die vaak gepaard gaan met stress en frustraties.

De perfecte imperfecte huwelijksreis


‘We wilden geen van beiden zijn waar de ander was’, getuigt ene Irene O’Brien uit Dublin. De Ierse bruid vertelde The New York Times dat zij naar Canada reisde, terwijl haar echtgenoot Mel Maclaine door Frankrijk trok.

‘We kwamen beiden terug naar huis met verhalen van onze reizen. We waren bijzonder enthousiast om elkaar terug te zien en onze vakantieherinneringen te delen’, aldus O’Brien. ‘Het was de perfecte imperfecte huwelijksreis.’

Alleen op huwelijksreis vertrekken, is een grote fout.


Helen Fisher, onderzoeker aan het Kinsey Institute verbonden aan de universiteit van Indiana, noemt een unimoon – ook wel solomoon genoemd – ‘een grote fout’. Volgens haar missen koppels een mijlpaal in hun relatie door niet samen op huwelijksreis te gaan. ‘Door alleen te reizen, vermijden de bruid en bruidegom het triggeren van de drie meest waardevolle hersensystemen voor een duurzame relatie, en dat zijn romantische liefde, gevoelens van diepe hechting en sex drive.’

Luister jij braaf naar de dokter of doe je lekker je eigen ding en ga je tóch in je uppie op honeymoon? Laat het ons weten via onderstaande poll!


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sta je op trouwen? Lees dan zeker ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '