Home Lifestyle Buddymoon: steeds meer koppels nemen hun vrienden mee op huwelijksreis

Buddymoon: steeds meer koppels nemen hun vrienden mee op huwelijksreis

Zou jij je vrienden meenemen op de meest romantische reis van je leven?

A newlywed couple is driving a convertible retro car on a country road for their honeymoon, rear view; Shutterstock ID 261887495

Wie zich al snel het vijfde wiel aan de wagen voelt in de buurt van een koppel, zal deze nieuwe trend niet appreciëren. De buddymoon, waarbij het bruidspaar vrienden of familie meeneemt op huwelijksreis, wint steeds meer aan populariteit.

Het klinkt misschien vreemd, maar als je erover nadenkt, is deze trend een heel logische evolutie. 65 % van de koppels wonen al samen voor ze trouwen, dus de huwelijksreis is niet meer hun eerste romantische reis samen. Andere mensen op sleeptouw nemen is dan juist wat die reis extra speciaal maakt. Bovendien wordt het alsmaar moeilijker om tijd te nemen voor een ontspannen onderonsje met vrienden, dus daarmee sla je twee vliegen in één klap.

Deze trend begon bij de celebs en stilaan sijpelde die door tot bij ‘gewone stervelingen’. Bekende koppels als Jennifer Aniston en Justin Theroux namen hun vrienden mee voor een verblijf in het luxueuze Four Seasons Resort in Bora Bora, en ook Johnny Depp en Amber Heard nodigden hun vrienden uit voor een cruise op zijn zeiljacht.

Trouwen op locatie

Nog een trend die aan populariteit wint, is trouwen op een exotische locatie in het buitenland. Het bruidspaar kiest een bestemming en vraagt hun gasten (ruim op voorhand) om hen daar te ontmoeten wanneer ze elkaar het jawoord geven. Ook na hun trouwfeest brengt het koppel qualitytime door met de genodigden, en zo wordt hun huwelijksreis samen ingezet. Natuurlijk hoort bij dat soort extravagante trouwplannen een bijpassend prijskaartje.

#bffgoals

Soms kiezen bevriende koppels ervoor om hun aparte huwelijksreizen op elkaar af te stemmen. Het klinkt heel gezellig, maar dan moet je het natuurlijk eens kunnen worden over de datum en de bestemming. Als daar maar geen ruzie van komt…

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.