Home Lifestyle Vergeet de honeymoon, we kiezen steeds vaker voor een ‘many-moon’

Vergeet de honeymoon, we kiezen steeds vaker voor een ‘many-moon’

many-moon
© Oliver Sjöström via Unsplash

We stappen het stadhuis uit, vieren een feestje en zitten niet veel later op het vliegtuig richting een of andere exotische bestemming voor onze honeymoon. Zo gaat het traditiegetrouw. Maar steeds vaker ruilen koppels een lange huwelijksreis voor de ‘many-moon’: meerdere korte tripjes verspreid over het jaar.

Droom jij van een huwelijksreis van drie weken op een tropische bestemming waarbij je niet veel meer doet dan van het strand naar de cocktailbar lopen? Of neem je je kersverse hubby liever wat vaker in het jaar mee voor een snelle citytrip? Steeds meer koppels zouden het tegenwoordig veel spannender en praktischer vinden om te kiezen voor zo’n ‘many-moon‘ dan enkele weken in een all-inhotel door te brengen. ‘Koppels willen niet langer meer tien dagen lang op hetzelfde strand liggen’, klinkt het bij wedding planner Amy Hey Jacobs. ‘Ze willen vaker afwisseling‘.

Daarnaast zou het volgens Jacobs ook makkelijker zijn om zulke kortere reisjes te plannen. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat ongeveer 82 % van de newlyweds ervoor kiest om er twee tot vijf dagen tussenuit te gaan na hun grote dag. ‘Het is voor geliefden niet zo makkelijk om vrij te krijgen op het werk. Die druk is het niet waard om er twee weken opuit te trekken’, voegt Jacobs er nog aan toe.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.