https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Katherine Hanlon via unsplash

Je kan er op verschillende plaatsen in de natuur cocktails maken met ingrediënten die je zelf raapt of plukt in het bos.

Zweden mag zich sinds kort de grootste openluchtbar ter wereld noemen

Jolien Meremans

Zweden pakt uit met een gloednieuw concept dat van het land de grootste openluchtbar ter wereld maakt. Je kan er tijdens je reis sinds kort op verschillende plaatsen in de natuur cocktails maken.


Een reisje Zweden stond sowieso al op onze bucketlist – lees: heb je die prachtige camping van Staf Coppens als eens goed bekeken? -, en staat nu helemaal bovenaan het lijstje te prijken. Het land werd namelijk omgetoverd tot ‘s werelds grootste openluchtbar. Say what?! Er zijn in Zweden op zestien verschillende plaatsen in de natuur tafels geïnstalleerd waaraan je lokale cocktails kan sippen. En niet zomaar cocktails, want je moet de ingrediënten eerst zelf gaan zoeken in het bos. Daarna gaat een bartender aan de slag om met je vondsten een überlokale en unieke creatie te maken. Ook leuk: op een aantal plekjes kan je ook blijven eten.

Vier seizoenen


De tafels staan op – hoe kan het ook anders in Zweden? – wondermooie locaties: van de noordelijkste bergtoppen in Zweeds Lapland tot de zuidelijkste stranden. En op die plekjes valt heel wat lekkers te rapen en plukken. ‘De 100 miljoen hectare aan fruit, bessen, groenten en kristalhelder bronwater van het land is voor iedereen toegankelijk’, aldus Jens Heed van Visit Sweden in een persbericht. ‘Het is een nieuwe en fascinerende manier om Zweden te (her)ontdekken.’

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Visit Sweden (@visitsweden)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor het project sloeg Zweden de handen in elkaar met een aantal gerenommeerde cocktailbars in Stockholm. Samen gingen ze op zoek naar verschillende recepten die geïnspireerd zijn op de vier seizoenen. Kan je nog niet meteen naar het Hoge Noorden reizen, dan kan je dankzij Visit Sweden een aantal cocktailreceptjes wel al eens zelf uitproberen. Meer info en alle locaties vind je op de website. Opgelet: bij de meeste locaties moet je een tafeltje reserveren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content