Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Elyse Turton & Arnaud Schildeknecht via Unsplash

7 van de meest legendarische hiking trails in la douce France

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist


Fransmannen staan al jaar en dag bekend als fervente wandelaars, en we kunnen hen met hun enorme verscheidenheid aan landschappen (denk: mythische bossen, majestueuze bergen en flamingoroze kustpaden) moeilijk ongelijk geven. Je vindt er de meest inspirerende hiking trails, die met hun afgelegen locatie volledig coronaproof zijn. Daarom zochten wij naar de 7 mooiste wandelpaden in la douce France.


Het Franse platteland wordt door maar liefst 120.000 (!) kilometer aan sentiers balisés – voor de toeristen zonder taalknobbel: gemarkeerde wandelpaden – doorkruist. Van steile kustpaden over historische pelgrimroutes tot ontspannende wandelingen door zachte velden en afgelegen wegeltjes: het Franse landschap is een walhalla voor de fervente én minder fervente wandelaar. En daar zijn onderstaande hiking trails het adembenemende bewijs van.

1. Cirque de Gavarnie, Parc National des Pyrénées


De Cirque de Gavarnie is een prachtig keteldal dat middenin het Parc National des Pyrénées verborgen ligt. Er liggen naast Cirque de Gavarnie nog twee andere natuurlijke bergamfitheaters in het gebied, maar die zijn minder makkelijk te bereiken. Máár onderschat je wandeltocht naar een van de beroemdste vergezichten van de Pyreneeën niet, want je moet er wel degelijk nog iets voor over hebben. Het pad kan bijzonder glad en rotsachtig zijn, dus een stevig paar wandelschoenen is aangeraden. In totaal moet je zo’n anderhalf uur rekenen om naar het prachtige rotsspektakel te wandelen. Tip: na een hevige regenval is Cirque de Gavarnie op z’n mooist, want dan stromen de imposante watervallen langs de berghellingen naar beneden.

2. Sentier du Littoral, Frans Baskenland


Een van de best bewaarde plekjes in Frans-Baskenland is de 25 kilometer lange Sentier du Littoral die tussen Bidart en Hendaye ligt. Het kustwandelpad loopt langs het mooie en rustige kustlandschap van de regio, dat bedekt is met maquis, bezaaid is met rotsachtige baaien en wordt ingekleurd door de glinsterende blauwe lijn van de Atlantische horizon. Je kan ervoor kiezen om te starten in Bidart of ergens in te pikken en slechts een deel van het pad te ontdekken. Vergeet geen water en zonnecrème mee te nemen en probeer in de vroege ochtend of late namiddag te wandelen, want de zomerzon kan er meedogenloos zijn!

3. Chemin de Stevenson, Cevennen


De Stevensroute (GR70) is een van de beroemdste wandelingen die door de Cevennen loopt. De legendarische langeafstandsroute brengt je van de groene bossen van de Cevennen over het Mont Lozère-massief naar de landbouwgrond en valleien van Gévaudan en Velay. De volledige route duurt ongeveer twee weken, maar je kan er ook voor kiezen om een aantal kortere trajecten te volgen. Klein wist-je-datje: de Schotse ‘Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde’-auteur Robert Louis Stevenson trok in 1878 door de Cevennen met zijn weerbarstige ezel Modestine, de route werd dan ook naar hem genoemd.

4. Lac Blanc, Chamonix


Het juweelachtige gletsjermeer Lac Blanc is omgeven door de pieken van de Aiguilles Rouges en voor wandelaars toegankelijk van half juni tot oktober. Vanuit Télésiège de l’Index wandel je zo’n twee uur langs de westelijke vallei naar het prachtige Lac Blanc, ongetwijfeld dé highlight van Chamonix. Wil je een iets uitdagendere route volgen, dan kan je het steile pad dat aan de Télécabine de la Flégère start volgen. Reserveer er een stapelbed in de Refuge du Lac Blanc, een houten chalet dat beroemd staat om zijn uitzicht op de top van de indrukwekkende Mont Blanc.

5. Sentier du Point Sublime, Vallée du Haut-Var


Dit prachtige wandelpad van 4 kilometer lang is kort, maar pittig en begint bij de Pont de Berthéou, dat zo’n 8 kilometer ten zuiden van Guillaumes ligt. Je klimt er door eiken- en dennenbossen en dieprode rotsvormen naar een beroemd panoramisch uitzichtpunt dat de toepasselijk naam Point Sublime draagt. Ongetwijfeld een van de mooiste én kleurrijkste plekjes van Frankrijk.

6. Sentier des Ocres, Roussillon


Nog zo’n kleurrijke wandeling kan je volgen in het dorp Roussillon. Je wordt er tijdens je tocht omringd door feeërieke kastanjebossen, okerkleurige rotsformaties en kliffen van een prachtig kaliber. De twee cirkelvormige paden, die 30 of 50 minuten in beslag nemen, draaien door miniwoestijnlandschappen en lijken je naar een levensecht Georgia O’Keeffe-schilderij te leiden. Tip: draag stevige wandelschoenen en géén witte kledij om het natuurwonder van dichtbij te kunnen bekijken.

7. Sentier des Douaniers, Macinaggio (Corsica)


Het ruige 24 kilometer lange wandelpad Sentier des Douaniers brengt je naar de spectaculaire punt van Cap Corse en verbindt Macinaggio met Centuri. De hele wandeling duurt zo’n zeven uur en is best pittig, maar je kan ook later inpikken of de boot in Barcaggio terug naar Macinaggio nemen. Ongetwijfeld een van de spectaculairste wandelingen die je op het prachtige eiland kan maken.Meer reisinspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '