Home Lifestyle Dit Griekse paradijs werd verkozen tot het leukste eiland van Europa

Dit Griekse paradijs werd verkozen tot het leukste eiland van Europa

© Rory Collins via Unsplash

Onze vakantieplannen moeten we voorlopig even on hold zetten, en daarom dromen we nu des te meer weg bij die eerstvolgende trip naar het buitenland. Kijk jij er ook naar uit om binnenkort álles uit je vakantiedagen te halen? Dan kan je misschien een tripje maken naar – of op z’n minst wegdromen bij – Europa’s meest veelbelovende eiland.

Pandemie of niet, het reismagazine Travel + Leisure hield naar jaarlijkse gewoonte zijn ‘World’s Best‘-verkiezing. Tijdens die prijsuitreiking nomineert het blad elk jaar een heleboel reisbestemmingen en hotspots die we aan onze bucketlist moeten toevoegen, waaronder ‘s werelds beste hotels, de beste hotels in New York, de mooiste bezienswaardigheden in Londen, de meest adembenemende safari’s die je kan maken,… Alles om die wanderlust nóg meer aan te wakkeren, dus.

De meest magische highlights

In de categorie ‘het beste eiland van Europa‘ ging niet Ibiza of Capri met de gouden medaille lopen, maar is het een Grieks, relatief ondergewaardeerd, paradijs dat zich een jaar lang een van de meest veelbelovende vakantiebestemmingen mag noemen. Enter: Paros. Het bergachtige eiland ligt in de azuurblauwe Egeïsche Zee en is het op een na grootste eiland van de eilandengroep Cycladen. Op basis van wat het eiland nu precies verkozen werd? Travel + Leisure liet zijn lezers een enquête invullen. Op basis van hun antwoorden op verschillende criteria, waaronder eetgelegenheden; stranden en toeristische attracties, werd het als ‘beste eiland van Europa’ verkozen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En we kunnen het magazine (en zijn lezers) geen ongelijk geven, want het eiland heeft alle ingrediënten voor een magische vakantie. Eet er zeevruchten in de pittoreske haven van Naoussa, drink cocktails op de boulevard van de prachtige hoofdstad Parikia, trek naar de Oostkust en dobber er op het azuurblauwe water aan het strand van Pounta, verken het vissersdorp Aliki en maak een daguitstap naar de kleine, maar minstens even indrukwekkende broer van Paros: Antiparos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Paros is volgens het magazine de ideale bestemming om tot rust te komen, te zonnen én de avonturier in jezelf naar boven te halen tijdens een wandeling in de bergen. Je kan er trouwens ook perfect eilandhoppen en meteen een aantal andere Griekse eilanden van je bucketlist afvinken – denk: Santorini, Naxos en Mykonos. Om een lang verhaal kort te maken: wij weten al waar we ons vakantiegeld aan willen besteden!

Lees ook: