Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je kan overnachten als in een sprookje.

UITGETEST: een overnachting in hotel Au Lit des Ours in Han-sur-Lesse

De redactie

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je kan overnachten als in een sprookje. Redactrice Annabel mocht een van de adresjes die ertussen staan uittesten en had een magisch verblijf in het hart van het charmante dorpje Han-sur-Lesse.

‘De herfst is mijn favoriete seizoen. De sfeer ervan doet me dagdromen, het liefst knus bij een haardvuur met een lekker kopje thee. Maar de herfst is ook het moment om de mooiste streken van ons vlakke land te ontdekken tijdens een wandeling midden in de natuur. Onder de glinsterende kleuren van de herfstbladeren vormt Han-sur-Lesse de ideale bestemming voor een terugkeer naar de magie uit je kindertijd. De naam van het hotel zet de toon al: Au Lit des Ours belooft een onderdompeling in de natuur.

De kamer

Voor dit uitstapje neem ik mijn man en zoon mee, die bijzonder enthousiast zijn om het avontuur aan te gaan. Mijn zoon is opgetogen zodra hij aankomt, want zijn kamer is verbonden met die van mama en papa, een droom! Het is ook fijn voor ons om onze eigen ruimte te hebben terwijl we voor onze kleine beer zorgen. In de kamer staat een groot comfortabel bed met prima knusse dekbedden. De gedimde lichten en de houten accenten aan het hoofdeinde en in de badkamer geven het geheel een moderne, intieme en warme uitstraling. Het hotel heeft gratis beveiligde parkeerplaatsen en is centraal gelegen in het dorp. Omdat we laat aankwamen, wandelen we nog even rond in het avondlicht voordat we in bed kruipen, maar er zijn ook heel wat andere opties. Zo kan je dineren in het restaurant van Hotel Arthur, dat ’s avonds een viergangenmenu aanbiedt voor 59 euro per persoon, mét onbeperkte wijn tijdens de maaltijd en een halve fles water per persoon. Je kan ook kiezen voor een van de vele restaurants in de omgeving.

Het ontbijt

De volgende dag worden we gewekt door een zeer frisse zoon. We hadden een erg goede nacht: een goed bed, veel rust, een kamer in het donker… Wat wil je nog meer? Het ontbijt is ongetwijfeld ons favoriete moment: genieten van een goedgevuld buffet op de klanken van onze jeugdhits (Franse liedjes uit de jaren tachtig van Michel Sardou, Claude Barzotti en Marie Laforêt). Het is een heel fijn moment, waarbij we echt de tijd nemen. Als je met kinderen reist, is dit de ideale plek om naartoe te gaan, want die kunnen buiten genieten van een speeltuin en binnen van een speelruimte. Terwijl kan jij op eigen tempo onbeperkt koffiedrinken en langs het buffet gaan. 

De omgeving

Als je in Au Lit de Ours verblijft, kan een bezoek aan de Grotten van Han niet ontbreken. Op slechts twee minuten lopen ligt de ingang van het landgoed met het dierenpark en de grotten. Wij kozen voor een bezoek aan de grotten omwille van de magie en het mysterie. Het bezoek duurt ongeveer een uur en gebeurt in groepsverband. De gids leert ons veel over de grotten en hun geschiedenis. Je zal versteld staan van de draperieën, stalactieten, stalagmieten en grootte van sommige grotten. Verwacht je ook aan een heleboel trappen en mooie bruggetjes over de Lesse. De ervaring is een onderdompeling in het hart van de aarde die ons eraan herinnert hoe mooi en fascinerend de natuur is. Aan het eind van het bezoek worden we uitgenodigd om te gaan zitten en te genieten van de geluids- en lichtshow van Origin. De grot licht op, de muren zijn versierd met duizend kleuren en de muziek neemt ons mee... Een geweldige manier om ons uitstapje af te sluiten, met magie in onze ogen.

sprookje

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '