Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tranmautritam via Pexels

Geen inpakstress meer voor jou!

Op reis met enkel handbagage? Volg dan deze 9 inpaktips

Wij houden ervan om op vakantie te vertrekken, maar meestal hebben we geen zin om tientallen euro’s extra te betalen om een koffer mee te nemen. Ga jij binnenkort op reis met enkel handbagage? Volg dan deze 9 tips en vertrek met een gerust hart naar het buitenland.

Maak een lijstje.

Net zoals het een slecht idee is om zonder boodschappenlijstje inkopen te doen, is het ook geen goed idee om zonder lijstje je valies te maken. Geen organisatietalent? Hier vind je drie handige lijstjes, eentje voor een citytrip, een rugzakvakantie en een voor een strandvakantie.

Rol je kleren op.

Als je kledingstukken oprolt in plaats van ze op te vouwen, creëer je automatisch meer plaats. Het is wel belangrijk dat ze echt strak opgerold zijn. Leg je zwaardere stuks zeker op de bodem van je koffer. Items die minder plaats innemen, kan je bovenaan leggen of gebruiken om eventuele gaatjes op te vullen.

Benut alle ruimte.

Sommige items nemen nu eenmaal meer plaats in of kan je moeilijk opvouwen. Denk maar aan schoenen, maar die kan je dan weer opvullen met andere dingen. Steek bijvoorbeeld je ondergoed en je bikini in je sneakers. Wikkel ze wel eerst in een plastic tasje, want zo blijven ze proper en ruikt alles ook nog steeds fris.

Selecteer op voorhand outfits.

Meestal pak je een willekeurige hoop topjes en shortjes in, maar je kan beter op voorhand nadenken over je outfits. Kijk eens welke kledingstukken bij elkaar passen en welke je dus met elkaar kan combineren. Zo neem je uiteindelijk minder stuks mee, maar hang je niet vast aan slechts twee verschillende looks.

Denk na over wat je gaat doen.

Als je tien dagen op vakantie gaat, heb je echt geen tien verschillende outfits nodig. Maak dus voor je vertrekt een lijstje met wat je allemaal gaat doen. Ga je een paar dagen op het strand liggen en wil je een keertje uitgaan? Laat die activiteiten dan bepalen welke outfits je nodig hebt.

Neem staaltjes mee.

Op vakantie gebruik je standaard minder beautyproducten dan wanneer je thuis bent. Gelukkig, want die nemen redelijk wat plaats in. Neem daarom gewoon een handvol staaltjes mee. Zo is je koffer meteen een stuk lichter en kan je ineens ook een aantal nieuwe producten uitproberen. Wil je het milieuvriendelijker aanpakken of heb je geen zin in verandering? Vul dan herbruikbare flesjes met je eigen producten. Of ga voor 2-in-1-producten.

Ga ten rade bij anderen.

Het klinkt gek, maar soms is het gemakkelijker om een knoop door te hakken als je de beslissing niet helemaal zelf hoeft te maken. Vraag aan je lief, zus of mama om eens de inhoud van je koffertje te bekijken. Als het niet om je eigen spullen gaat, kan je spullen veel gemakkelijker schrappen. Dankzij advies van een ander, pak je veel lichter in.

Neem een e-reader of tablet mee.

Ben jij een fervente lezer op reis? Dan neemt een boek (of twee) al snel heel wat plaats en gewicht in. Opteer daarom voor een e-reader of lees je boek op je smartphone of tablet. Zo neem je zoveel leesmateriaal mee als je wil. Ken je trouwens de Mijn Magazines-app al? Daarop lees je wekelijks je nieuwe Flair. Download onze app hier voor iOS en hier voor Android.

Bekijk de inhoud van je koffer wanneer je terug bent.

‘Al doende leert men’ is een spreekwoord dat zeker van toepassing is op inpakken. Kijk daarom nog eens naar de inhoud van je koffer wanneer je terug thuis bent. Maak vervolgens een lijstje van de items die je niet gedragen hebt. Had je een vol make-uptasje bij, maar heb je enkel mascara en concealer gebruikt? Dan kan je bij je volgende trip heel wat producten thuislaten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '