Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Resi Kling via Unsplash

En waarom je het eens wil proberen!

Solo citytrippen: 5 tips om met jezelf op reis te gaan

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Redactrice Naomi (23) gaat solodates niet uit de weg en daagde zichzelf uit met een kleine tweedaagse naar de piekfijne hoofdstad van Luxemburg. En dat helemaal alleen. Hier zijn vijf tips om te genieten van ik-tijd à volonté!

Neem kleine stappen.

Zo’n solotrip kan best een enge eerste uitdaging zijn. Maar je moet niet groots beginnen. Start met een gezellige koffiedate of neem de tijd om door je favoriete magazine te bladeren op verplaatsing. Hier zijn alvast enkele ideeën om je eerste – en vast niet je laatste – solodate te plannen:

  • Begin met een solowandeling, bezoek de bib in je buurt voor nieuwe vondsten of zoek leuke hebbedinges in de winkelstraten.
  • Wil je écht op solodate? Kleed je op en verwen jezelf met een lunch of diner op restaurant. Nog beter: sluit je avond af met een zalig bad of bezoek de bioscoop met jezelf!
  • Wil je nog een stapje verder? Boek een binnen- of buitenlandse reis en geniet een paar dagen van je eigen gezelschap. Denk aan Amsterdam, Parijs of Berlijn, die zijn niet alleen makkelijk bereikbaar met de trein, er valt ook genoeg te ontdekken!

Oldschool door de stad met een papieren map...

Je vervelen is oké!

Die eerste uren alleen op een onbekende plek zijn nog spannend en hoogstwaarschijnlijk doet de adrenaline zijn werk. Maar na een tijdje begint misschien de verveling toe te slaan... Wat nu?

Ik maakte het zelf ook mee in Luxemburg; na uren lezen, zitten en wandelen had ik het ook wel gezien. Maar in plaats van te panikeren, ging ik lekker in dat gevoel dobberen. Dit is deel van de ervaring, toch? Je vervelen is tegenwoordig een ware kunst. Geef eraan toe en wie weet wordt het je favoriete bezigheid. Want niets doen, is ook iets doen.

Dance like no one’s watching.

Ergens alleen naartoe gaan, dat is scary business. ‘Wat zullen mensen van me denken?’ Maar net zoals op de dansvloer kijkt niemand eigenlijk écht naar je. Dus citytrip like no one’s watching en geniet van je eigen gezelschap, onbeschaamd. Je krijgt er ook nog eens extra portie zelfvertrouwen bij!

Leer jezelf kennen.

Die ene reispartner ben je nu zelf. De stilte die daarbij komt kijken kan wel wat onwennig zijn. Maar dat is ideaal om jezelf wat beter te leren kennen: wat vind jij leuk om te doen? Misschien geniet je vanaf nu wat vaker van tijd met jezelf? Je bent sterker en zelfstandiger dan je denkt!

Doe eens waar jij zin in hebt!

Niet meer kibbelen over waar we naartoe gaan of wat we wél en zeker niet gaan bezoeken. Je doet deze keer helemaal waar jij zelf zin in hebt. En dat wanneer je maar wil.

Zo ging ik in Luxemburg op één dag tijd onbeschaamd drie keer dezelfde koffieplek binnen en nam ik uitgebreid de tijd om een restaurant naar eigen wensen uit te kiezen. Als dat geen zelfliefde is!

Een goed boek of leuke podcast kunnen je al snel op je gemak doen voelen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '