Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Samson Katt via Pexels

Slechts 18 % van de Flairlezeressen maakt dagelijks tijd voor zichzelf.

Nood aan wat me-time? Hier zijn 5 ideetjes die je eens kan proberen

Me-time. Het is een woord dat we vaak gebruiken, maar een concept dat we helaas veel te weinig toepassen. Zo neemt slechts 18 % van de Flairlezeressen dagelijks tijd voor zichzelf. 1 op de 10 last zelfs nooit ofte never qualitytime in. Wij voorzien jullie dan ook graag van enkele leuke me-time ideetjes.


Het belang van tijd nemen voor jezelf mag je niet onderschatten. Dag in dag uit investeer je in je huishouden, je kindjes, je relatie, je job, je vrienden. Waarom? Omdat je het belangrijk vindt en je zorg wil dragen voor de dingen en mensen waarvan je houdt. Een van die mensen zou jij zelf moeten zijn. Pas wanneer je echt van jezelf houdt en dus ook zorg draagt voor jezelf, ben je in topvorm om dat ook voor anderen te doen. Probeer onderstaande me-time ideetjes dus zeker eens uit!

1. Doe aan wellness@home


Om te genieten van een ontspannend spa-arrangement hoef je geen uren de deur uit naar een duur saunacenter. Reserveer je eigen badkamer voor twee uurtjes en leg jezelf in de watten. Een warm bad of douche, een gezichts- en haarmaskertje, een heerlijk geurende bodyscrub en lotion… Neem gewoon de tijd om echt te genieten van een verzorgend momentje voor jezelf.

2. Lees een boek


Zet al die flitsende schermen uit en kruip in een goed boek. Er bestaat geen betere manier om je gedachten even uit te schakelen en weg te dromen naar een andere wereld vol verbeelding en fantasie.

3. Ruim op


Als je brein overheerst wordt door stress, chaos en drukte, kan het ontzettend rustgevend zijn om de rommel om je heen op te ruimen. Met elk kledingstuk dat je in de kast hangt en elk vuil bord dat in de vaatwasser verdwijnt, creëer je een beetje ruimte en orde in je hoofd.

4. Trakteer jezelf


Waarom krijgen je vriendinnen tijdens een etentje bij je thuis altijd de royal treatment, en draai je voor jezelf maar snel wat in elkaar? Verwen jezelf met een uitgebreid ontbijt, een heerlijk en gezond driegangendiner of zelfs een mini dessertbuffet voor jezelf.

5. Zoek een nieuwe hobby


Ja, je hebt verantwoordelijkheden die tijd en energie vragen. Maar een van je grootste verantwoordelijkheden is zorgen voor jezelf. Een of twee avonden per week de tijd nemen voor een hobby die jij leuk vindt, is echt niet te veel gevraagd.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '