Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Droom jij stiekem al van een volgend reisje?

Nieuwe reistrends 2020: zo zullen we reizen na de coronacrisis

Durf jij ook stilletjes weer te dromen van je volgende vakantie? Wel, je bent niet alleen. Uit een wereldwijde enquête van Tripadvisor blijkt namelijk dat 82% van de ondervraagden al uitkijkt naar een nieuwe reis. Al zal die er wellicht ietsje anders uitzien dan je originele plannen. Alleszins, als we de nieuwe reistrends mogen geloven.


Een nachtje in de Ardennen, een weekendje in Friesland of een roadtrip naar Normandië: we kijken er massaal naar uit om opnieuw onze biezen te pakken om voor even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. We weten nog niet hoe onze toekomstige reizen er precies uit zullen zien na de coronacrisis, maar als we de nieuwe reistrends mogen geloven, gaan we vooral in het binnenland of bij onze buurlanden op zoek naar rust en ontspanning. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Ook bij Flair zal de zomer vooral bestaan uit dichtbij-tips en leuke acties vlakbij huis. Hoera!

Nieuwe reistrends 2020

Dichtbij-bestemmingen


Vergeet Bali of de Caraïben, vooral reizen binnen België en Europa zullen erg in trek zijn. Meer nog: dichtbij-bestemmingen verwachten zelfs een schaarste aan vakantiewoningen en familiekamers omdat het aanbod misschien kleiner zal zijn dan de vraag. Blijf jij dit jaar in eigen land? Wij verzamelden alvast 7 van de leukste hotels in België.

Roadtrip


Wellicht kunnen we ons (toch zeker dit jaar) verwachten aan een beperkter vluchtaanbod, en dus is een roadtrip volgens de enquête van Tripadvisor de manier van reizen voor dit jaar. In de Vaucluse zou het zelfs al aanvragen regenen om met een deux chevaux door de wijngaarden te trekken. Ben jij alvast je volgende roadtrip aan het uitstippelen (in het geval dat we weer mogen vertrekken)? Deze 15 pitstops zijn onmisbaar tijdens je reis doorheen de Benelux.

En... actie!


We hebben het ondertussen wel gehad met in de zetel bivakkeren. Tijd voor avontuurlijke en actieve vakanties zoals een wandel-, fiets- of surfvakantie bijvoorbeeld. Alvast je kilometers oefenen? Dit zijn 13 van de mooiste wandelingen in België die je kan gaan doen als we weer ons kot uit mogen.

Weg van de massa


De kans is groot dat we social distance nog een tijdje als het nieuwe normaal zullen beschouwen, en dus proberen reisgebieden in te zetten op kwalitatieve trips, waarbij de toeristen verspreid worden en aangezet worden om de regio te voet of met de fiets te ontdekken.

Vakantiewoningen en kleinere hotels


Vergeet de all-invakantie, dit jaar boeken we een verblijf in een vakantiewoning of kleiner hotel. En dan liefst met een beperkt aantal kamers, veel privacy, gerund door een familie en met een aanbod van lokale (biologische) producten. Is ‘support your locals‘ de laatste weken ook jouw motto? Boek dan eens een nachtje in een van deze 9 poëtische plekjes in het midden van de natuur.

‘B-locaties’


Ook ‘B-locaties‘ zitten in de lift. We blijven dit jaar weg van drukke, populaire A-locaties en gaan op zoek naar kleinere, onbeminde steden of regio’s om rustig te flaneren.

Vrienden en familie


Je reisgezelschap in 2020? Vrienden en familie. Want ja, we merken misschien nu pas hoe hard we onze ‘harde kern’ missen. Tijd voor héél véél quality time! Wil je alvast even wegdromen? Deze huisjes in de Ardennen zijn perfect voor een weekend onder vrienden.

 

 

Wil je in tussentijd je familie en vrienden nog even laten weten hoe hard je hen mist? Of hen alvast even warm maken voor een volgend reisje samen? Op Flairraakt.be voorzien we je van de grappigste, meligste en liefste berichtjes (soms met een knipoog). Zo heb je een kant-en-klare boodschap voor je geliefde familielid, vriend, vriendin of lief die jullie zo dicht mogelijk bij elkaar zal brengen, want woorden verbinden. Touch with words, not with your hands.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '