Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Titas gurung, Manuel Meurisse & Meritt Thomas via Unsplash

Daarnaast tipte het ook de tien beste regio's en steden.

BUCKETLIST: dit zijn volgens Lonely Planet de 10 beste landen om in 2022 op reis te gaan

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Naar jaarlijkse traditie publiceerde ons all-time favourite reismagazine Lonely Planet ook deze herfst de Best In Travel-lijst. In die lijst tipt het alle landen, regio’s en steden die je in 2022 wil bezoeken. Wij zetten ze speciaal voor jou op een rijtje.

De zeventiende editie van Lonely Planets Best In Travel is er weer eentje om bij weg te dromen. Dit jaar inspireert het magazine ons vooral met vrij duurzame reisbestemmingen. In totaal staan er 30 verschillende must-visits in de lijst die onderverdeeld werden in drie categorieën: beste landen, beste regio’s en beste steden om in 2022 heen te reizen. ‘Na een gedwongen pauze is het tijd om die lang uitgestelde reisplannen waar te maken’, aldus Lonely Planet in een persbericht. ‘Deze lijsten vieren de prachtige en verleidelijke variëteit die onze wereld kleur geeft.’

Opvallend: er worden zowel populaire bestemmingen als verborgen pareltjes getipt. Zo staan zowel Bourgondië in Frankrijk als de regio Xishuangbanna (lees: vooral bekend om zijn diverse natuur en rijke geschiedenis) in China in de lijst van tofste regio’s om op vakantie te gaan. Nog in die lijst: Westfjorden (IJsland), West Virginia (Verenigde Staten), Kent’s Heritage Coast (Verenigd Koninkrijk), Shikoku (Japan) en Vancouver Island in Australië.

Ook aan de citytrippers hebben ze dit jaar weer gedacht. Met stip op één staat Auckland in Nieuw-Zeeland, gevolgd door Taipei in Taiwan en Freiburg in Duitsland. Iets verderop in de lijst staan ook nog Dublin in Ierland, Merida in Mexico en het Italiaanse Firenze.

Top 10 landen

Last but not least werden ook de meest trending landen om in 2022 te bezoeken in een lijstje gegoten. Welke bestemming zet jij helemaal bovenaan je bucketlist?

De Cookeilanden (Oceanië)

Noorwegen (Europa)

Mauritius (Afrika)

Belize (Noord-Amerika)

Slovenië (Europa)

Anguilla (Noord-Amerika)

Oman (Azië)

Nepal (Azië)

Malawi (Afrika)

Egypte (Afrika)

Meer reisinspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '