https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Kerstmis vieren in de lente of zomer? Yes, please!

HEAVEN: in het pretpark ‘Santa Claus Village’ is het 365 dagen lang Kerstmis

Droom jij in de zomer stiekem al van de cadeautjes onder je mooi versierde kerstboom? Dan wordt je droom nu werkelijkheid, want je kan een weekend (of week) verblijven in ‘Santa Claus Village’. Santa watte? Santa Claus Village, het pretpark dat het hele jaar door in teken staat van Kerstmis.


Het pretpark ligt – hoe kan het ook anders? – in het geboorteland van de kerstman. Meer bepaald in het noorden van Finland nabij de magische stad Rovaniemi. Het wordt het hele jaar door versierd met tientallen kerstbomen en duizenden lichtjes. Je kan er dus 7/7 en 24/24 Kerstmis vieren!

Ijssculpturenbar


Je kan zelfs romantisch overnachten in het pretpark in een van de luxueuze iglo’s of schattige huisjes mét sauna. Overdag kan je er enkele niet te missen hotspots bezoeken, waaronder het wereldberoemde Santa Claus Main Post Office. Daar worden elk jaar duizenden brieven en kaarten met wishlists naartoe gestuurd. Je kan er de kerstman trouwens ook in zijn eigen huisje ontmoeten én er is een rendierboerderij in het dorp te vinden.

Alsof dat nog niet genoeg is, kan je er ook een sledetocht met husky’s maken en schaatsen op een prachtig ijspiste. Eten doe je er in een bar die vol met ijssculpturen staat.

Voor een nachtje in een cottage (met sauna) betaal je voor een kamer voor twee volwassenen en twee kinderen ongeveer € 240. Meer info vind je hier.

Santa Claus Village


Santa Claus Village


Santa Claus Village


Santa Claus Village


Santa Claus Village


Santa Claus Village


[td_smart_list_end]

Foto’s: © Santa Claus Village


Lees ook:  

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten