Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van zonnen in Egypte tot skiën in Frankrijk.

Dit zijn de populairste bestemmingen voor een reisje in de krokusvakantie

Aftellen geblazen tot vrijdag, want dan kan de krokusvakantie eindelijk ingaan. Vele Belgen trekken daarbij op vakantie naar de zon en de sneeuw. Maar wat zijn de meest geboekte bestemmingen?

Een reisje naar de zon, de sneeuw of toch maar een citytrip? Duizenden Belgen trekken deze krokusvakantie weer naar verre oorden voor een weekje verlof. Touroperators TUI en Thomas Cook gaven alvast inzage in hun boekingscijfers.

Het grootste deel van de Belgen (55%) plant een trip naar de zon, zo blijkt uit de cijfers van TUI. Een derde van hun klanten is van plan om hun reis op skilatten door te brengen en 12 procent boekte een citytrip.

De populairste zonvakantie bij de touroperator is Spanje, maar Egypte weet dit jaar dubbel zoveel Belgische vakantiegangers te lokken dan vorig jaar en behaalt zo een tweede plek. Verder blijken Marokko, Kaapverdië en de Dominicaanse Republiek het meest gegeerd. Bij Thomas Cook zijn het dan weer Tenerife, Egypte en Gran Canaria die goed scoren, maar ook Cabo Verde, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten winnen aan populariteit.

Waar gaan we skiën?

De Belgische skiërs trekken dan weer massaal naar Frankrijk volgens TUI. Meer dan de helft van alle wintervakantiegangers boekt een tripje naar onze zuiderburen. Daarna volgt Oostenrijk, wat bij Thomas Cook de populairste ski-bestemming is.

Wat betreft citytrips blijven klassiekers als Londen, Parijs en Rome gewild, maar ook Barcelona, Lissabon en Boedapest lokken publiek. Zestig procent van de klanten van de touroperators vertrekt op zaterdag en 10 procent op vrijdag. Maar ook zondag wint aan populariteit, met bijna 30 procent vertrekkende klanten.

Bron: Belga

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '