Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© John O'Nolan via Unsplash

Wij weten onze reisbestemming voor 2022 al!

Vanaf volgend jaar kan je vanuit Nederland rechtstreeks met de boot naar Noorwegen reizen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wie nu al reisplannen aan het maken is voor volgend jaar kan een vakantie Noorwegen overwegen. Vanaf 2022 kan je vanuit Nederland namelijk rechtstreeks met de boot naar het Hoge Noorden reizen.

Kans is groot dat Noorwegen ook bij jou ergens bovenaan je bucketlist staat. Want: hallo magisch noorderlicht, magnifieke vergezichten, spectaculaire watervallen en idyllische vissersdorpjes. Alleen: met de auto naar Noorwegen rijden, vraagt héél veel voorbereiding. Óf je rijdt via Denemarken en Zweden (reken op zo’n 1700 kilometer) naar het zuiden van het land óf je moet eerst een dikke twaalf uur rijden voordat je in Denemarken aan boord van de ferry kan rijden óf je rijdt richting Kiel in Duitsland om vervolgens twintig uur op de boot te zitten voordat je in Oslo arriveert.

Sauna aan boord

Kortom: er zijn opties zat. Toch komt er binnenkort nog eentje bij die het toch net iets aangenamer maakt om richting Noorwegen te reizen en zorgeloos aan je roadtrip te beginnen. Als alles volgens plan verloopt kan je vanaf april volgend jaar vanuit Eemshaven in Nederland (op zo’n 4,5 uur rijden van Brussel) rechtstreeks de boot nemen richting Kristiansand. Concreet betekent dat dat het ook voor wie geen auto heeft makkelijker wordt om richting het noorden te reizen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Norway (@visitnorway)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Reder Holland Norway Lines belooft dat de ferry drie keer per week richting Kristiansand vaart. Die overtocht duurt ongeveer achttien uur (een minicruise, dus!) en kost ongeveer € 225 per persoon. In die prijs inbegrepen: de heen- én terugreis en een hutje waarin je kan slapen. Aan boord kan je je tijdens de reis trouwens vermaken in restaurants, cafés, een sauna, winkels en het theater. Ongeveer even duur als een standaard vliegticket, maar alleen iets comfortabeler, dus! Gaat je auto mee aan boord, dan betaal je € 25 extra.

Duurzamer reizen

Met de nieuwe vaarroute willen de initiatiefnemers vooral inspelen op de vraag naar een meer duurzame manier van reizen. Het is in de toekomst dan ook de bedoeling dat er nog meer routes aangeboden worden. Er was zelfs al even sprake van een veerboot tussen Eemshaven en Schotland, maar dat idee werd uiteindelijk op de lange baan geschoven. Klinkt nochtans ook de moeite! PS je kan je reisje nu al vastleggen en profiteren van mooie vroegboekkortingen, just saying.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '