Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

WAUW: 7 x hotels waar je het noorderlicht vanuit je kamer kan bewonderen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het Noorderlicht zien, het staat op zowat elke bucketlist in de top 3 te pronken. Toch is het koffiedik kijken of je tijdens je reisje naar het Noorden ook effectief het o zo mooie lichtspektakel te zien zal krijgen. Om toch een beetje zeker van je stuk te zijn, kan je een hotel boeken waarin je de hemel dag en nacht in de gaten kan houden én waar je je kamer zelfs niet moet verlaten om het noorderlicht te bewonderen.


Een hotel met zicht op zee, het is een grote meerwaarde en hetzelfde geldt ook voor een hotel met zicht op het poollicht. Ze zijn iets moeilijker om te vinden, maar wel de moeite waard om te boeken als je van plan bent om naar Noorwegen of IJsland af te zakken om de gekleurde lijnen aan de hemel met eigen ogen te zien. Omdat ook wij ooit de aurora borealis willen opzoeken, zochten we alvast de beste hotels uit.

Eliassen Rorbuer (Noorwegen)


Ben je meer voor authenticiteit dan voor luxe? Dan kan je overwegen om een paar nachten in Eliassen Rorbuer te boeken. Het resort ligt op de afgelegen eilandengroep Lofoten en biedt gasten de mogelijkheid om te overnachten in gerenoveerde hutjes die ooit gebruikt werden door de Noorse vissersmannen. De luxe en gerestaureerde hutten in het kleine dorpje Hamnøy trekken vaak de aandacht van professionele fotografen die het noorderlicht boven het water en de bergen willen vastleggen. Je kan er zelfs een rondleiding volgen die je helpt om het poollicht ook zelf vast te leggen.

Meer info over het resort vind je hier. Prijzen vanaf € 70 per persoon.

The Arctic Treehouse Hotel (Finland)


Wachten op het poollicht vereist veel geduld en tijd in de vrieskou, tenzij je toevallig een kamer in The Arctic Treehouse Hotel hebt geboekt. Het prachtige hotel ligt in Fins Lapland en heeft in elke boomhutensuite een panoramisch raam met uitzicht op de hemel voorzien, zodat toeristen vanuit hun kamer van de aurora borealis kunnen genieten. De kamers zijn voorzien van vloerverwarming en speciale bedden, zodat je gezellig kan blijven liggen terwijl je wacht op hét moment.

Meer info over het hotel vind je hier. Prijzen vanaf € 250 per persoon.

Lyngen Experience Lodge (Noorwegen)


Lyngen Experience Lodge ligt in het hartje van de Lyngen Alpen en dompelt je onder in de Noorse wildernis. Je kan er van het totaalplaatje proeven: van hondensleeën over sneeuwscooters en sneeuwschoenwandelingen tot langlaufen en bootsafari’s langs een fjord. Vanuit het bubbelbad heb je een prachtig uitzicht op de bergen en het noorderlicht. Er is zelfs steeds een fotograaf aanwezig die je helpt om het hemelse spektakel te fotograferen.

Meer info over Lyngen Experience Lodge vind je hier. Prijzen vanaf € 250 per persoon (voor twee nachten).

Icehotel (Zweden)


Het Icehotel in Jukkasjärvi, Zweeds Lapland, wordt elk jaar opnieuw gebouwd uit blokken ijs die de bouwvakkers uit de nabijgelegen rivier de Torne halen. Het hotel lijkt wel een besneeuwde kunsttentoonstelling, want elke suite is gemaakt door een andere kunstenaar. Leg het noorderlicht vast tijdens de nachtelijke fotografiecursus of bewonder het tijdens de sneeuwscootersafari.

Meer info over het Icehotel vind je hier. Prijzen vanaf € 150 per persoon (voor twee nachten).

Hotel Rangá (IJsland)


Geen zin om ’s nachts op het Noorderlicht te wachten? Laat dan aan de balie van Hotel Rangá weten dat je het spektakel gezien wil hebben. Zij maken je ’s nacht met een belletje wakker als het zover is. Het hotel staat bekend om zijn lekkere maaltijden, gezellige hot tubs én observatorium. Bovendien zou het de meest excentrieke kamers van het land aanbieden. Het noorderlicht bekijken vanuit een Afrikaans ingerichte kamer, iemand?

Meer info over het hotel vind je hier. Prijzen vanaf € 400 per persoon (voor twee nachten).

Star Arctic Hotel (Finland)


Saariselkä, in het noorden van Finland, is een geweldige plek om op jacht te gaan naar het noorderlicht. Breng er je dagen al wandelend of skiënd door in het Urho Kekkonen National Park en wacht ’s avonds geduldig op het poollicht. Het moderne Star Arctic Hotel biedt suites in Lapse stijl en glazen hutten aan, zodat je vanuit je bed naar het poollicht kan kijken. Er is nauwelijks lichtvervuiling in de regio, dus de kans dat je de jackpot wint en het lichtspektakel kan waarnemen, is er een pak groter.

Meer info over Star Arctic Hotel vind je hier. Prijzen vanaf € 170 per persoon (voor twee nachten).

Blachford Lake Lodge (Yellowknife, Canada)


Heb je een iets groter budget voor ogen en ben je van plan om het noorderlicht niet in Europa, maar in Canada op te zoeken? Dan is de Blachford Lake Lodge een echte aanrader! Heel veel rust verzekerd, want je kan de blokhutjes enkel met een bootje of sportvliegtuig bereiken. Je kan er enkele avonden doorbrengen in de hot tub, maar het resort heeft nog veel meer in petto, want het heeft ook een lekker restaurant, zogenaamd uitkijkplafond én bibliotheek. Een iets avontuurlijkere reis in gedachten? Je kan er ook een old school (verwarmd) tentje huren.

Meer info over het resort vind je hier. Prijs op aanvraag.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '