Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Klaus Huber & Luca Cassani via Unsplash

140 kilometer lang genieten!

Binnenkort kan je rond het Gardameer fietsen op ‘het mooiste fietspad van Europa’

Alsof het Gardameer an sich nog niet waanzinnig genoeg is, opent er binnenkort een nieuwe fietsroute die volledig rond Italiës mooiste meer loopt. Wauw!


Twee jaar geleden werd er aan het Gardameer een 2 kilometer lang fietspad ingehuldigd dat toen al ‘het mooiste fietspad van Europa’ werd genoemd. Het is datzelfde fietspad dat de voorbije jaren met maar liefst 138 kilometer verlengd werd. De Italianen beloofden in 2017 al dat ze het fietspad nog verder zouden uitbreiden en het de bedoeling was dat het uiteindelijk rond het volledige meer zou liggen. En daar zijn de werklieden in geslaagd, want het fietspad van maar liefst 140 kilometer lang gaat later dit jaar open.

Fiets- én wandelroute


Wanneer de eerste fietsers over de weg zullen kunnen bollen, is nog niet helemaal duidelijk. Op het eerste en mooiste deel van de route kan je wel al fietsen. Dat ligt tegen de flank van een berg in Limone sul Garda en zweeft zo’n 50 meter boven het water. Toeristen die liever te voet van het indrukwekkende uitzicht genieten mogen het pad ook al wandelend betreden.

Het is duidelijk dat Italië wil inzetten op meer avontuurlijke toeristische activiteiten. Vorig jaar beloofde het ook al werk te maken van de 7000 kilometer lange wandelroute Sentiero dei Parchi die alle nationale parken van het land met elkaar zal verbinden. Wij weten al waar we, eens de coronacrisis is gaan liggen, naartoe trekken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '