Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Wij plannen alvast die brunchdate van Emily en Alfie over te doen.

‘Emily in Paris’: 9 filmlocaties uit het tweede seizoen die je ook echt kan bezoeken

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Mocht je de afgelopen weken onder een steen geleefd hebben: het tweede seizoen van ‘Emily in Paris’ is eindelijk te bekijken op de Netflix. Hoewel de serie overloopt van waanzinnige outfits kan je er ook inspiratie opdoen voor een citytripje Parijs. Wij spoorden de verschillende plekken in de lichtstad op zodat jij er een très bien tijd à la Emily kan beleven.

PS de belangrijkste locaties uit het eerste seizoen ontdek je hier.

Bateaux Mouches

Zin in een boottochtje op de Seine? Voor het romantische Chopard-evenement schakelde de productie een van de rivierboten van Bateaux Mouches in. Ze varen meerdere keren per dag uit en je kan er zowel een dagticketje scoren als een ticket voor een fabuleuze avond mét diner. Suit up! 🎉

Le Café Marly

Lunchen met een adembenemend uitzicht? Daarvoor trek je best even naar ‘Marly’ vlak aan de iconische pyramides van het Louvre. Emily, Camille en Sylvie deden het je in de allereerste aflevering in stijl voor. Geen paniek, je kan je gerecht bij regenweer ook verorberen onder de gaanderij. Vergeet wel je bankkaart niet: een salade Niçoise heb je er voor € 24, wat kaviaar voor € 110.

Marché d’Aligre

Gabriel redt Emily van een rampzalig verjaardagsdiner door haar naar een nabijgelegen markt te leiden voor verse producten: Marché d’Aligre. Die vind je in het twaalfde arrondissement en werd vernoemd naar de eerste president van het Parijse parlement.

Het Kasteel van Versailles

Jep, de extravagante show van Grégory Dupree werd wel degelijk in het verblijf van de Zonnekoning gefilmd. Het is al zo’n 230 jaar de pracht en praal van het Franse volk en blijft talloze bezoekers trekken. Met zijn kroonluchters, beladen spiegelzaal en ongeveer 2300 kamers vol schilderijen, wandtapijten en andere schatten, is het een lust voor het oog. Om over de tuinen nog maar te zwijgen. Je hoort het al: reken hier zeker een volledige dag voor uit.

Breakfast in America 2

Het meest niet-Franse restaurant dat Alfie er wist uit te pikken, schuilt in het vierde arrondissement. Het is de tweede locatie van de alom bekende Amerikaanse ontbijtzaak. Op het menu? De meest waanzinnige omeletten, bagels én uiteraard pancakes. Rest ons nu alleen nog zo’n knappe date als die van Emily te fixen.

La Samaritaine

Gucci, Chloé, Dior… Noem een jaloersmakend kledingmerk en het hangt ongetwijfeld aan de kapstok bij La Samaritaine. Het luxewarenhuis in het eerste arrondissement heropende onlangs pas na zestien (!) jaar renovatie. Alle authentieke elementen, waaronder de mozaïeken en smeedijzeren balustrades, bleven bewaard. Ga zeker naar de bovenste verdieping waar je een waanzinnig uitzicht hebt. Hier werd trouwens het Laboratoire Lavaux-evenement georganiseerd en hadden Emily en haar nieuwe (tijdelijke) vriendin Petra de shopsessie van hun leven. Als alles ‘gratis’ is, is dat nu ook niet moeilijk… 😂

Émile Anthoine Stadium

Zoals de openingsscène van ‘Scents and Sensibility’ aangeeft, speelt Gabriels voetbalwedstrijd zich af aan de overkant van de Eiffeltoren. Dat betekent dat de vriendschappelijke wedstrijd dubbel zoveel uitzicht heeft: Gabriel en Alfie op het middenveld, en een van de beroemdste monumenten ter wereld direct achter hen. Netjes uitgekozen!

Le Champo

Geen betere manier om je Frans bij te schaven dan een klassieke film te bekijken. Althans zo denkt Luc er toch over. Hij neemt Emily mee naar bioscoop Le Champo in Quartier Latin. In 2000 werd het gebouw geëerd als historisch monument. Het is dan ook de favoriete plek van enkele spilfiguren in de Franse filmgeschiedenis.

Place Saint-Michel 

Mindy’s eerste grote optreden vindt plaats voor Fontaine Saint-Michel in Quartier Latin. Die staat sinds 1926 op de monumentenlijst van het Franse Ministerie van Cultuur. Het enige dat nog fabelachtiger is dan het waanzinnige monument zelf? De cape die Mindy draagt ​​terwijl ze ‘Sympathique’ zingt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '