Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

'Je kan er blijkbaar niet goed uitzien en slim tegelijkertijd zijn.'

Chef Gabriel uit ‘Emily in Paris’ komt niet meer aan de bak door zijn goede looks

Margo Verhasselt

Het is niet altijd gemakkelijk om mooi te zijn, zo blijkt. Althans, dat is toch wat ‘Emily in Paris’-acteur Lucas Bravo (33) aan The Times vertelt. Het voormalige model werd in een klap wereldberoemd door zijn rol als Gabriel in de Netflixserie, maar er zou een serieuze keerzijde aan de medaille zijn.

Lucas Bravo, ofwel de knappe chef Gabriel uit ‘Emily in Paris’, kreeg de rol dankzij z’n goede looks, maar die zouden het hem nu juist moeilijker maken om terug werk te vinden. Hij legt uit dat hij zich zorgen maakt dat hij ’te knap’ is om complexe rollen te vertolken die niét alleen om zijn uiterlijk draaien.

‘Het lijkt wel alsof ze denken dat je niet knap en intelligent tegelijk kan zijn. Ik krijg steeds opnieuw rollen aangeboden om de “domme” turnleraar te spelen‘, legt hij uit in een interview met The Times. ‘Het is moeilijk om dat imago van me af te schudden. Ik wil niet klagen, maar het is wel zo.’

Lustobject

Daarnaast vertelt hij dat het succes van de show nog moeilijkheden met zich meebrengt. ‘Ik werd van de ene op de andere dag tot sekssymbool gebombardeerd. En dat brengt wel wat onzekerheden met zich mee. Want wanneer je nadenkt over dat woord en voor wie ze dat gebruiken, dan zie je altijd gezonde, knappe, erg fitte mensen, en dat ben ik niet.’

Voor iedere fan begint te panikeren: de acteur bevestigt dat hij wel degelijk gezond is, maar niet op de manier die de maatschappij beschouwt als ‘sekssymbool’. ‘Het zijn de kleine dingen die je menselijk maken, als die dan plots als fout worden bekeken, is dat niet gezond’, legt hij uit.

Waarna hij verdergaat dat zowel zijn looks als zijn bekendheid niet altijd fantastisch zijn. ‘Ik denk dat beroemd zijn een van de ergste dingen is die je kan overkomen. Het is gewoon rook. Het betekent niets.’ Bravo benadrukt dat hij het gevoel heeft dat zijn parcours ‘gerusht’ voelde en dat hij het liever rustiger aan had gedaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '