Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

En waar je de Française kan uithangen!

9 locaties uit ‘Emily in Paris’ die je ook in het echt kan bewonderen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Nu à la ‘Emily in Paris’ ronddwalen in de Franse hoofdstad? We zouden niets liever willen! Jammer genoeg zullen we nog even moeten wachten voordat we Lily Collins kunnen vervoegen in Parijs, maar dat wil niet zeggen dat we die citytrip niet kunnen voorbereiden. Daarom gingen wij voor jou al op zoek naar enkele hotspots uit de serie die jij ook in het kan bewonderen. Allez-y!

L’Atelier des Lumières


Emily voegt zich bij haar buurman (en love interest) Gabriel en zijn vriendin Camille tijdens hun bezoek aan L’Atelier des Lumières, een verlaten fabriekshal met een romantische touch. Het kleurrijke en innovatieve kunstcentrum opende in 2018 de deuren en is een waar walhalla voor cultuurliefhebbers die houden van net dat tikkeltje meer. Op dit moment worden bezoekers er volledig ondergedompeld in de (kunst)wereld van Renoir, Chagall en Monet tijdens de prachtige tentoonstelling ‘Journeys Around the Mediterranean‘.

© Netflix

Jardin du Palais-Royal


Op het prachtig aangelegde terrein van het 17de-eeuwse Palais-Royal ontmoet Emily tijdens haar lunchpauze haar nieuwe vriendin Mindy, een oppas die in Parijs woont. De adembenemende tuin bevindt zich in het centrum van Parijs, op een steenworp van het Louvre. Een stokbroodje, kaas en wijntje, meer heb je niet nodig om er een hele namiddag in te vertoeven. 

© Netflix

Opéra Garnier


In een op Audrey Hepburn geïnspireerde outfit bekijkt Emily in de zesde aflevering een vertoning van het Zwanenmeer in het imposante Opéra Garnier. Het operahuis werd gebouwd in de 19de eeuw en staat anno 2020 vooral bekend als de setting voor ‘The Phantom of the Opera‘, een musical van Andrew Lloyd Webber en Richard Stilgoe. 

© Netflix

La Maison Rose


Het Instagramable Franse restaurant waar Emily en Mindy dineren staat vooral bekend om zijn iconische roze en groene architectuur. La Maison Rose is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde gebouwen in Montmartre, en wij begrijpen volledig waarom. Je kan er trouwens ook zelf een tafeltje reserveren om er van de menukaart te smullen. 

© Netflix

Café de Flor


Café de Flor, gelegen in de bruisende wijk Saint-Germain-des-Prés, was in zijn gloriejaren dé uitvalsbasis van ’s werelds beroemdste schrijvers en filosofen. In aflevering zes ontmoet Emily in het knusse café de knappe Thomas. En hoewel het een toeristische trekpleister is, is het de ideale locatie om te stoppen voor espresso. 

© Netflix

Canal Saint-Martin


Later in aflevering zes gaan Emily en haar nieuwe vlam Thomas op double date met Camille en Gabriel en lopen ze langs het Canal Saint-Martin. Het bijna vijf kilometer lange kanaal is omzoomd met bars en restaurants. Je kan er zelfs een boottochtje op het water maken en door de sluizen en onder de bruggen dobberen, terwijl je de bezienswaardigheden kan bewonderen. 

© Xuan Nguyen via Unsplash

Monnaie de Paris


In Monnaie de Paris, ofte de Parijse Munt, worden sinds de jaren 800 Franse munten gemaakt. In ‘Emily in Parijs’ wordt de locatie gebruikt als het decor voor een modeshow. 

© Netflix

Panthéon


In de serie kan je heel wat beroemde Parijse monumenten spotten, zoals het Panthéon. Het prachtige gebouw ligt in het Quartier Latin en is de plek waar Emily – telefonisch dan nog! – een punt zet achter haar relatie. In het Panthéon liggen verschillende historische Franse figuren begraven, waaronder Victor Hugo, Voltaire, Jean-Jacques Rousseau en Pierre en Marie Curie.

© Ben Guerin via Unsplash

Musée des Arts Forains


Een uniek museum, het Musée des Arts Forains, is het decor voor een galabal in aflevering zeven. Het museum heeft een grote verzameling kermisvoorwerpen, waaronder eigenaardige attracties en muziekinstrumenten. Je kan er als bezoeker een privérondleiding volgen tussen de prachtige en eigenaardige stukken die er tentoongesteld staan.

© Netflix

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '