Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© li yang via unsplash

Het zwembad ligt op de 55ste verdieping en de bodem is gemaakt uit glas.

MUST VISIT: ’s werelds eerste 360° infinity pool opent in Londen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Londen krijgt in 2020 het allereerste 360° infinity pool. Het zwembad komt op de bovenste verdieping van een wolkenkrabber, en zowel de wanden als de bodem zijn gemaakt uit glas.


De mooiste zwembaden zijn diegene waarbij het lijkt alsof je over de rand zal vallen als je blijft zwemmen, de zogenaamde infinity pools. Je vindt ze vaak in luxueuze resort, en foto’s in dat water leveren je gegarandeerd veel likes op Instagram op.

Kronkelende lijfjes


In Londen opent binnen een dik jaartje het allereerste 360° infinity pool. Het unieke buitenzwembad dat op de bovenste verdieping komt van een nieuw vijfsterrenhotel zal niet enkel vier wanden hebben die uit glas bestaan, maar ook de bodem wordt gemaakt uit die materie. Daardoor krijgen de hotelgasten beneden een mooi zicht op al die kronkelende lijfjes in het water.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een duik in dit zwembad is niet voor schijtluizen, want je trekt baantjes op de 55ste verdieping van een wolkenkrabber. Het prachtige zicht op de al even mooie skyline van Londen krijg je er wel gratis en voor niets bij. Ondertussen zijn de Twitteraars vooral ongerust over hoe je in godsnaam in of uit het infinity pool raakt.

https://twitter.com/JoshR_22/status/1136884572514410501

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook daar hebben de architecten natuurlijk een antwoord op: er zal een wenteltrap uit de bodem komen. Dat hebben ze afgekeken van de deuren bij een duikboot. Zo wordt geen afbreuk gedaan aan de esthetiek van dit pareltje.

We houden van Londen, maar we weten niet waarom dit unieke zwembad precies in deze stad komt. We associëren de plek nu niet bepaald onmiddellijk met een lekker warm klimaat. Andere plaatsen zoals Barcelona, Lissabon of Rome lijken ons net iets beter geschikt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '