Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube

Een jonge advocate wil voorgoed komaf maken met genderdiscriminatie.

ZIEN: straffe trailer van waargebeurde film ‘On the Basis of Sex’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De film ‘On the Basis of Sex’ vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge advocate Ruth Bader Ginsburg die komaf wil maken met de eeuwenlange genderdiscriminatie in Amerika.


Ruth Bader Ginsburg studeerde af als de beste van haar klas en wilde een succesvolle advocate worden. Helaas is dit zoals zovele gebieden in onze maatschappij nog steeds een mannenwereld, en werd de jonge vrouw nergens echt serieus genomen.

De genderverhoudingen in Amerika zijn in realiteit al veranderd, maar de wet loopt helaas nog hopeloos achter. Gedreven door passie én een enorm gevoel van onrechtvaardigheid besluit Ruth daar iets aan te doen. Ze wil koste wat het kost de wet veranderen die nog steeds vrouwen achterstelt op mannen.

Wanneer ze op een dag een zaak krijgt die volledig draait rond genderdiscriminatie – een man mag geen zorgverlener worden omdat dit zogezegd een beroep is voor vrouwen – neemt ze die aan in de hoop zo het hele systeem van genderongelijkheid onderuit te halen.

Veelbelovende trailer


De hoofdrol in ‘On the Basis of Sex’ is weggelegd voor Felicity Jones die in de huid van de advocate Ruth kruipt, Armie Hammer speelt haar man Marty en Justin Theroux vertolkt de tegenpartij Mel.

De film komt dit najaar rond Kerstmis in de bioscoop. Hieronder kan je alvast de veelbelovende trailer bekijken van de film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Wie neem jij komende kerst mee naar de cinema?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenLees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '