Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sputnik Media (Nora Dari als Yasmina in 'wtFOCK')

‘Panna’ is een productie van Sputnik Media, het productiehuis achter ‘wtFOCK’ en ‘Meisjes’.

‘wtFOCK’-actrice Nora Dari speelt hoofdrol in ‘Panna’, een nieuwe webreeks over 4 jonge voetbalsters

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Nora Dari (19) is momenteel de ster van de serie ‘wtFOCK’. Het vijfde – en meteen ook laatste – seizoen draait helemaal rond haar personage Yasmina, iets waar fans van de webreeks lang op hebben gewacht. En binnenkort kunnen liefhebbers van Nora’s werk haar ook nog in een andere tv-serie zien: ‘Panna’, over vier jonge voetbalsters.


Mattias Goovaerts is de bedenker van ‘Panna‘. Sputnik Media, dat ook achter ‘wtFOCK‘ en ‘Meisjes‘ zit, neemt de productie op zich. ‘Panna’ vertelt het coming-of-age-verhaal van vier jonge vriendinnen, Afi, Tina, Zizou en Mary, uit Borgerhout. Zij zijn verbonden door straatvoetbal, een wereld die door mannen gedomineerd wordt, en de droom van een beter leven. We volgen hun dagelijkse struggles binnen én buiten de lijnen van de Antwerpse pleintjes.

Coming-of-age


Daarin speelt de Genkse Nora Dari de hoofdrol van Mary, die conservatieve ouders heeft. En terwijl ze eerst wat aarzelend tegenover die rol stond, kon het script haar overtuigen. ‘Ik was eerst maar matig geïnteresseerd. Omdat ik dacht: Is het wel een goed idee om wéér een coming-of-age-verhaal te vertellen? Maar toen ik het script las, viel ik achterover: zó goed. Daar wilde ik per se deel van uitmaken’, aldus Nora aan Het Nieuwsblad. Volgens de actrice gaat het ook helemaal niet over de afkomst van de meisjes, ook al hebben sommigen van hen een migratieachtergrond, en net dat vindt ze zo goed.

Rauw en echt


Nora is alvast razend enthousiast. Gisterenavond was ze te gast bij StuBru en zei ze er het volgende over: ‘Het is ook supergoe, de mensen gaan zien dat het supergoed is. Het is heel rauw en heel echt. Dat is niet iets wat je heel snel ziet in webreeksen. Die zijn vaak heel commercieel.’ De ‘wtFOCK’-actrice heeft wekelijks op woensdag ook voetbaltraining ter voorbereiding op de reeks en dat is heel intens volgens haar. ‘We hebben heel veel matches een op een gespeeld. Maar daar leer ik het meeste uit.’ Zelf omschrijft ze de training als een dansroutine: ‘Het is een soort van choreografie, het is net dansen.’

Enkele dagen geleden kwamen er nog casting calls voor figuranten online, dus wie z’n kans wil wagen, kan zich nog inschrijven! De opnames van ‘Panna’ gaan half mei van start en de reeks is vanaf dit najaar te zien op GoPlay.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '