Home Lifestyle ‘K2 Zoekt K3’ brengt zoektocht naar vervanger van Klaasje dit najaar in...

‘K2 Zoekt K3’ brengt zoektocht naar vervanger van Klaasje dit najaar in beeld

'De zoektocht naar een opvolger voor Klaasje zal er helemaal anders uitzien dan de vorige twee programma's.'

k2 zoekt k3
© VTM

Klaasje verlaat K3, maar Hanne en Marthe willen wel nog doorgaan. Daarom gaat Studio 100 op zoek naar een vervanger voor de Nederlandse. Je kan de zoektocht dit najaar vanop de eerste rij volgen in een nieuwe editie van ‘K2 Zoekt K3’.

Er werd de afgelopen weken nog een beetje geheimzinnig rond gedaan, maar eigenlijk wist iedereen wel dat de zoektocht naar het nieuwe K3’tje in een programma zou gegoten worden. De vorige editie van ‘K3 Zoekt K3‘, waarin Studio 100-baas Gert Verhulst samen met Karen, Kristel en Josje op zoek ging naar drie nieuwe K3’tjes, was namelijk een groot succes. Nu is de kogel eindelijk door de kerk! ‘K2 Zoekt K3‘ zal de zoektocht helemaal in beeld brengen.

Dit najaar op VTM

Dit keer zoekt Gert geen drie nieuwe artiesten, want Hanne en Marthe blijven aan boord om een glimlach te toveren op de gezichten van duizenden kinderen. De opvolger van Klaasje hoeft ook niet per se een meisje te zijn. Dit zorgde voor een immens aantal inschrijvingen. Maar liefst 22.690 kandidaten hopen in de voetsporen van de Nederlandse te treden. Een hele ploeg boog zich begin maart over de auditiefilmpjes en maakte een eerste selectie. De uitgekozen deelnemers moeten eind april of begin mei een live-auditie doen en wie daar groen licht krijgt, verovert een plaatsje in het tv-programma.

De opnames van ‘K2 Zoekt K3’ starten deze zomer. Het programma zal dit najaar al op televisie te zien zijn. De meisjes zijn alleszins superenthousiast. ‘We zijn superblij dat VTM z’n schouders weer mee onder de zoektocht zet’, zegt Hanne. ‘We hebben zelf bijzonder fijne herinneringen aan onze eigen deelname in 2015′, aldus Marthe. ‘Samen met VTM en Studio 100 vinden we ongetwijfeld mijn ideale opvolgers of opvolgster’, besluit Klaasje.

Nog spannender en verrassender

Ook VTM kan niet wachten om weer duizenden Vlamingen elke week te boeien met de spannende zoektocht. ‘De zoektocht naar een opvolger voor Klaasje zal er helemaal anders uitzien‘, aldus Davy Parmentier, creatief directeur bij VTM. ‘De voorbije maanden is in alle stilte gewerkt aan een gloednieuw format dat nog spannender en verrassender zal worden. Gezien het hoge aantal inschrijvingen, willen we zoveel mogelijk kandidaten de kans geven om auditie te doen. Bovendien hoeft de opvolger deze keer niet noodzakelijk een meisje te zijn. Daar is allemaal rekening mee gehouden in het nieuwe concept. Hoe die nieuwe formule precies werkt, wie het presenteert en wat de rol van Hanne, Marthe en Klaasje wordt, dat houden we nog even geheim.’ Wie zich afvraagt hoe het er in 2015 aan toeging, kan alle afleveringen van ‘K3 Zoekt K3’ (her)bekijken via VTM GO.

Lees ook: