https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sluis - Getty

Wat een charmant stadje!

UITGETEST: een ontspannen weekendje in Sluis vol shoppen, wandelen en… seksshops

Chloë Foubert

Yes, het is weer tijd om op weekend te gaan! Dit keer lekker dichtbij huis, want dankzij onze pocket ‘Nachtje Nederland’ kan jij op hotel bij onze Noorderburen vanaf € 29,50 p.p.. En dat met een fantastisch ontbijt. Redactrice Laurane trok naar Sluis, waar ze genoot van een ontspannend weekendje.


Als je aan Nederland denkt, denk je meteen aan steden als Amsterdam, Rotterdam of Maastricht. Toch zijn de kleine goudklompjes ook absoluut de moeite waard (en liggen ze vaak veel dichter bij de Belgische grens). Wij vielen voor de stad Sluis, op anderhalf uur rijden van Brussel.

Van ‘ondeugende stad’ tot shoppingparadijs


Dit smaakvolle Nederlandse stadje staat bekend om zijn dagtoeristen die er de winkels komen beroven. En niet voor niets; want de prijzen liggen er lager dan in ons Belgenland. Elk jaar kuieren er bijna vijf miljoen toeristen door de straten op zoek naar goede deals. Van fantastische outletstores over merken die in België niet te vinden zijn tot een paar luxueuzere winkels, alle portemonnees worden hier blij.

Voorheen had Sluis echter een heel andere reputatie. Als een ware tempel van seksshops bood het in de jaren 70 vele Belgen de mogelijkheid om allerlei erotische voorwerpen in te slaan. De stad heeft daarnaast de bijnaam “ondeugende stad” gekregen vanwege zijn gevels in duizend kleuren. Tegenwoordig zullen een paar overblijfselen (een of twee winkels) je in staat stellen iets te laten vibreren tegen een lagere prijs, maar we moeten toegeven dat Sluis nu vooral heel charmant is.

Slapen als een roosje


Wij verbleven in Hotel Fletcher, een comfortabel, vriendelijk viersterrenhotel met niet alleen een spa, maar ook een casino. ‘Wauw’, riep ik uit toen ik de grootte van de kamer zag. Hetzelfde verhaal in de badkamer. Daar vind je niet alleen een douche, maar ook een heerlijk bad. Het beddengoed is zeer comfortabel en de slaapkamer heeft gewoon alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Ik hunkerde bij het wakker worden naar een café latte, want ik had niet veel honger. Maar ik moet toegeven dat het indrukwekkende ontbijtbuffet mijn eetlust opwekte! Pannenkoeken, crackers, allerlei soorten eieren, zoetigheden, vleeswaren, sappen, koekjes… Het is onmogelijk om hier niets te vinden wat je bekoort. We hebben ons buikje rond gegeten.

Sluis heeft bovendien een ruime waaier aan adresjes waar je gezellig iets kan eten of drinken. Midden in de stad mag je de legendarische tearoom niet missen waar toeristen een hapje gaan eten vooraleer ze weer op pad gaan. Wij hebben er een wandeling gemaakt onder het genot van een drankje voor de molen voordat we een heerlijke burger aten in Down Town. Een goedkoop, maar erg leuk adresje!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content