Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Het olijke duo geeft binnenkort weer 'deskundige' commentaar op de sportprestaties van tal van atleten en BV's.

VIDEO: Pedro Elias en Wesley Sonck zijn klaar voor het tweede seizoen van ‘De Container Cup’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We wisten al dat er een tweede seizoen komt van ‘De Container Cup’. Play4 verrast ons nu met een trailer, en die is zoals we van presentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck gewend zijn: hilarisch!


Vorig jaar maakten we kennis met een nieuw presentatorduo dat al snel de harten van televisiekijkend Vlaanderen veroverde: Pedro Elias en Wesley Sonck. In het gloednieuwe programma ‘De Container Cup‘ gaven zij deskundige, maar vooral grappige commentaar op de prestaties van verschillende Belgische topatleten en een aantal moedige bekende Vlamingen in een originele en loodzware zevenkamp die plaatsvond in een ijzeren doos van 12 op 2,2 meter. ‘Wesley en ik kenden elkaar niet’, vertelde Pedro toen in Flair. ‘Maar we hadden direct een klik, dus onze band is totaal niet gespeeld.’ Play4 maakte begin dit jaar bekend dat er een tweede seizoen komt.

Een hoek af!


Alle nieuwe deelnemers kwamen ondertussen langs in de container, wat betekent dat we binnenkort weer kunnen supporteren voor onze favoriete sportman- of vrouw of bekend gezicht. Een uitzenddatum maakt de zender nog niet bekend, maar er  werd wel een eerste trailer van het tweede seizoen gelost. Play4 belooft dat we niet lang meer zullen moeten wachten.

Het filmpje is net zoals Pedro en Wesley zelf: hilarisch en met een serieuze hoek af. We zien hoe de voormalige topvoetballer de container voorttrekt met zijn tanden terwijl Pedro hem aanmoedigt vanuit zijn luie zetel.

In het vorige seizoen bestond de unieke zevenkamp uit anderhalve kilometer lopen, zoveel mogelijk monkey bars grijpen, zo ver mogelijk een balletje slaan bij het golfen, een kilometer roeien, vijf poortjes neerschieten, een zo hoog mogelijk gewicht heffen op de bench en tot slot alles geven bij een fietstocht van drie kilometer. Veldrijder Mathieu van der Poel en sprintster Hanne Claes kroonden zich tot king en queen van de container. We zijn benieuwd of er in dit tweede seizoen voor andere disciplines gekozen werd, en of de presentatoren zich opnieuw zelf zullen wagen aan het lastige parcours. Wie dit jaar deelneemt, is voorlopig nog niet bekend. In de trailer zien we wel dat Pedro belt met voormalig hoogspringster Tia Hellebaut.

Hilarische plaagstootjes


Een ding is wel zeker: Wesley en Pedro zijn opnieuw van de partij in de commentary box. Alleen al voor deze twee heren stemmen wij onze tv met veel plezier af op de nieuwe afleveringen. De plaagstootjes tussen de twee heren deden ons tijdens het eerste seizoen meermaals in een deuk liggen van het lachen. Tijdens de eerste coronagolf was ‘De Container Cup’ een groot succes, en zelfs wie niet van sport houdt, ging helemaal op in de prestaties – of blunders – van de kandidaten. Denk maar aan Erik Van Looy die zijn schouder uit de kom rukte bij de monkey bars, maar gewoon verder deed. Of aan Saartje Vandendriessche die bijna haar broek verloor op de loopband en judoka Dirk Van Tichelt die haast de container sloopte tijdens het golfen. Nog even geduld en een nieuwe lichting mag tonen wat het in zijn mars heeft.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '