Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT - deMensen

Wie slaagt met glans voor deze loodzware opleiding en wie breekt?

TRAILER: Tom Waes volgt 15 Vlamingen die zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gaan bij de Special Forces in ‘Kamp Waes’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Tom Waes geeft ons in zijn gloednieuw programma ‘Kamp Waes’ een inkijk in de leefwereld van de Special Forces. De durfal gaat voor een keer niet zelf de uitdaging aan, maar laat 15 onbekende Vlamingen een week lang het loodzware trainingsprogramma van deze militairen volgen.


Tom Waes is terug met een gloednieuw programma, en wat voor een! Alles waar de presentator en waaghals zijn schouders onder zet, staat garant voor goede televisie. Denk maar aan ‘Reizen Waes’, ‘Tomtesterom’ of ‘Wauters vs. Waes’. Dit keer staat zijn naam opnieuw te blinken in de programmatitel, maar in ‘Kamp Waes’ speelt hij niet de hoofdrol. Die is weggelegd voor vijftien onbekende Vlamingen – mannen én vrouwen – die het avontuur van hun leven aangaan.

Loodzware opleiding


Bij kamp denken we spontaan aan vakantie en plezier met onze mede Chiroleden, maar het is niet zo’n soort kamp. De kandidaten worden namelijk een week ondergedompeld in het leven van de Special Forces, de meest getrainde eenheid van het Belgische leger. Deze soldaten worden ingezet voor allerlei soorten militaire operaties en moeten een loodzware opleiding volgen om deze titel te krijgen of beter gezegd: te verdienen.

Tom deed begin dit jaar een oproep wie zich wou laten testen en vijftien ‘gelukkigen’ werden uitgekozen. Zij zullen zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gedreven worden in tal van aartsmoeilijke opdrachten. Ze worden getest op hun oriëntatie, gevecht- en observatietechnieken, zwemcapaciteiten en survival skills. Tom zelf zal voor een keer dus niet zelf zijn lichaam in de strijd werpen, maar is de steun en toeverlaat voor zijn poulains. ‘Dit is een televisieprogramma zoals ik er nog nooit een heb gemaakt’, aldus Tom.

Wie doorstaat al deze beproevingen met glans en wie zal breken en noodgedwongen de handdoek in de ring moeten gooien? Je ziet het vanaf 8 december elke zondagavond om 20 uur in ‘Kamp Waes’.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '