Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty & disney

Wij zien de acteur de rol van de lieve Italiaanse speelgoedmaker alvast wel goed vertolken.

Disney wil Tom Hanks als Geppetto in live-actionremake van ‘Pinocchio’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Disney is van plan om alweer een klassieker in een nieuw jasje te steken, dit keer is ‘Pinocchio’ aan de beurt. Voor Geppetto, de houtbewerker die de levende pop maakte, richt de filmproducent zijn ogen op Tom Hanks.


Pinocchio‘ hoort ongetwijfeld, samen met ‘The Lion King’ en ‘Aladdin’, thuis in het rijtje van Disneyfilms die je al zo’n vierendertig keer zag. Disney is nu van plan om, net zoals bij heel wat van zijn andere klassiekers, een live-actionremake te maken van deze prent. Volgens bronnen is Disney in gesprek met Tom Hanks om in de huid te kruipen van een van de hoofdpersonages: speelgoedmaker Geppetto.

Gouden duo


Blijkbaar kreeg Tom Hanks diezelfde vraag al enkele jaren geleden, maar hij sloeg toen het aanbod af. Deze keer zou ‘Pinocchio’ geregisseerd worden door Robert Zemeckis die in het verleden al verschillende keren samenwerkte met de bekende acteur voor onder andere ‘Forrest Gump‘ – waarvoor beiden trouwens een Oscar wonnen -, ‘Cast Away‘ en ‘The Polar Express‘. Dit gouden duo lijkt dus een recept voor een steengoede film en succes, dus de kans is groot dat Tom dit keer wél op de trein springt.

Diezelfde bronnen vertelden in Deadline dat Tom het script van de film heeft gelezen en dat hij heeft toegezegd om de rol te vertolken van de Italiaanse vakman. ‘Pinocchio’ is gebaseerd op een roman uit, hou je vast, 1883 van Carlo Collodi. Disney verfilmde het boek in 1940. Het verhaal gaat over houtbewerker Geppetto die een houten pop Pinocchio maakt. Een fee brengt de pop tot leven en vertelt Pinocchio dat hij een echt jongetje kan worden als hij bewijst dat hij dapper, betrouwbaar en niet egoïstisch is.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '