Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YOUTUBE: social house

'We kregen ongewenste bezoekers en er werden vuurwerkpijlen op het huis afgevuurd.'

‘The Social House’ last lange pauze in na online haat en doodsbedreigingen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De kogel is door de kerk: de influencers die voor het programma ‘The Social House’ met z’n allen onder hetzelfde dak wonen, keren terug naar huis. Dat nieuws maakte productiehuis Wünderbaar bekend op sociale media.


Na bakken kritiek en het vertrek van Flo Windey besloten de makers van het influencerprogramma ‘The Social House’ afgelopen donderdag om een korte pauze in te lassen. ‘Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen te kwetsen. We beseffen dat we niet blind kunnen zijn voor kritiek en zien het als een kans om beter te doen’, schreef Wünderbaar toen op Instagram. Ze beloofden onder andere om gesprekken met experts te voeren en dat ze het probleem rond inclusiviteit en diversiteit zouden aanpakken. ‘We willen moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaan. We willen nog meer maatschappelijk relevant zijn en onderwerpen bespreekbaar maken. We komen snel terug bij jullie’, gaat de post verder. Maar daar komt niets van in huis – pun intended.

Vuurwerkpeilen afgevuurd


Gisterenavond kondigden de makers van het programma aan dat ze het huis tijdelijk gaan sluiten en de zeven influencers (Steffi Mercie, Jonatan Medart, Elias Verwilt, Sarah Bossuwe, Michael Amani, Stien Edlund en Gerben Tuerlinckx) weer naar huis keren. ‘De online kritiek veranderde de laatste dagen naar regelrechte online haat die alle grenzen overschrijdt met doodsbedreigingen naar de bewoners en haat naar hun geliefden. Ondertussen kregen we ook ongewenste bezoekers aan The Social House, inclusief vuurwerkpijlen die op het huis werden afgevuurd’, staat er op sociale media te lezen. Volgens VRT zou de politie al meermaals langs het huis in Westouter gepasseerd zijn en wordt er momenteel een klacht onderzocht. ‘We willen de haat niet laten winnen en zullen altijd staan voor positiviteit maar deze verdere escalatie heeft ervoor gezorgd dat we samen met de creators hebben beslist om de pauze langer aan te houden. We betreuren enorm dat het op deze manier moet gebeuren maar het mentale welzijn en de veiligheid van de creators krijgt van ons de hoogste prioriteit’, gaat het bericht verder.

Het productiehuis zet het programma dus tijdelijk op pauze, maar verzekert wel dat het in de toekomst een vervolg zal krijgen: ‘Voorlopig gaan we naar huis maar we komen terug met sterke verhalen wanneer ook de algemene coronamaatregelen soepeler zijn. Veel liefde aan iedereen en steun elkaar in deze moeilijke tijden. Tot binnenkort!’ Wanneer en hoe het programma opnieuw opgestart zal worden, is dus nog onduidelijk. To be continued... 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '